Årets kvinnelige forbilde i Ringeriksregionen skal kåres for syvende gang på Lillelørdag 5.april. Hele 34 verdige kvinner har blitt nominert, av disse har juryen plukket ut fem finalister som alle fremstår som gode forbilder gjennom sitt engasjement. Her kan du bli bedre kjent med en av de, Karin Møller.

Karin har siden 2013 vært kommuneoverlege i Ringerike kommune. Hun beskrives som en person med usedvanlig handlekraft og stå-på-vilje. Hun har vist tilstedeværelse, motivasjon og mot til inspirasjon for andre.

Karin har vist enorm styrke og faglig dyktighet gjennom to kriser; både ved terrorangrepet på Utøya og gjennom koronapandemien. Da hun i 2020 ble kåret til «Årets navn» i Ringeriksregionen for sin håndtering av koronakrisen, var det under overskriften «fordi hun står støtt som fjell». Rådmann Isaksen uttalte i denne sammenheng at «det har vært svært verdifullt å ha en kommuneoverlege som har så mye kunnskap, og evne til analyse – det gjør at vi kan bygge våre beslutninger på kunnskap». Han betegnet Karin som den staute bautaen i kommunen gjennom pandemien.

Juryen mener Karin viser en personlig tilstedeværelse og en innsats utover hva man kan forvente av hennes rolle som kommuneoverlege. Hun har vært tilgjengelig for de som har hatt behov for hennes råd nær sagt døgnet rundt, og har vist evnen til å stå støtt og å være en god leder under langvarig unntakstilstand. Hennes faglige dyktighet gjør henne i stand til å balansere det å være empatisk og fleksibel på den ene siden, og det å være tøff og stille krav på den andre siden. Hun er ikke redd for å være tydelig og bestemt. Dette utgjør en forskjell lokalt ved at hun gir innbyggerne og organisasjonene i kommunen trygghet i en ellers usikker og uforutsigbar tid.

Kjøp billetter til Lillelørdag her