Årets kvinnelige forbilde i Ringeriksregionen skal kåres for syvende gang på Lillelørdag 5.april. Hele 34 verdige kvinner har blitt nominert, av disse har juryen plukket ut fem finalister som alle fremstår som gode forbilder gjennom sitt engasjement. Her kan du bli bedre kjent med en av de, Susanne Øverby.

Susanne er nominert for sitt engasjement for AlexanderProsjektet. Et prosjekt hun startet i forlengelsen av eget barns sykehusopphold. Hun så hvilken glede små barn kan ha av små premier og gaver på sykehuset, og ønsket å bidra til dette. Hun samlet inn gaver fra næringsliv og private bidragsytere og donerte disse til barneavdelingene ved Ullevaal og Drammen sykehus. Etter hvert har flere ildsjeler blitt engasjert, noe som gjør at organisasjonen i dag leverer gaver til 12 sykehus rundt i Norge. Målet med arbeidet er å gi barn på sykehus en litt bedre hverdag.

Susanne beskrives som en person som til tross for egne helseutfordringer dedikerer mye av sin tid til det frivillige ulønnede arbeidet. Hun evner å holde humøret på topp, heie på andre og løfte andre frem. Hun er sjeldent kreativ og svært dedikert.

Juryen mener Susanne fremstår forbilledlig gjennom sitt uselviske engasjement for AlexanderProsjektet. Ordet «dugnadsånd» har nærmest blitt et forslitt uttrykk de siste årene, men vi skal aldri glemme hva «dugnad» egentlig betyr; det stammer fra norrønt og betyr «hjelp», «god gjerning» og «kraft». Dette er nettopp hva juryen mener Susanne representerer. Hun er en ildsjel som gjennom sitt engasjement og motto «målet er å glede», utgjør hun en forskjell for de som mottar gaver i regi av AlexanderProsjektet.

Kjøp billetter til Lillelørdag her