Årets kvinnelige forbilde i Ringeriksregionen kåres for åttende gang på LilleLørdag 22. mars. Hele 15 verdige kvinner har blitt nominert fra Hole, Ringerike, Jevnaker og Modum. Av disse har juryen plukket ut fem finalister som alle fremstår som gode forbilder gjennom sin ekstraordinære innsats og sitt engasjement. Her kan du bli bedre kjent med en av de, Ellen Gustavsen Simensen.

Ellen er nominert for sin suksess som krimforfatter, og sin evne til å oppnå suksess gjennom stor vilje og hardt arbeid. I 2020 ga Ellen ut den psykologiske krimromanen «Tro meg når jeg lyver». Den ble tatt vel imot og gitt gode kritikker. I Ring Blad ble det benyttet beskrivelser som «boka framstår som en helstøpt og spenningsdrevet krimfortelling, hvor forfatteren deler dyp innsikt i menneskesinnet. Språket er lekent og fargerikt, med miljøbeskrivelser som nærmer seg det poetiske og filmatiske». Boken har solgt bra, både i Norge og i utlandet. Nylig har Ellen gitt ut sin andre krimroman; «Den navnløse arven», også denne til gode kritikker.

Ellen har gjennom livet valgt å følge utradisjonelle veier fram mot den yrkeskarrieren og suksessen hun har oppnådd. Hun jobber som universitetslektor på masterutdanningen i karriereveiledning ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun har gått på Cappelen Damms krimforfatterskole, har vært programleder i podkasten «Helt kriminelt» og har holdt flere skrivekurs for ungdom og voksne.

Ellen er et bevis på at det er mange veier til suksess, et viktig budskap i dagens samfunn hvor mange strever med å finne sin vei. Hun har tatt personlig risiko gjennom å blottstille seg selv ved å være forfatter, dette krever personlig mot. Gjennom engasjement, sterk vilje og hardt arbeid kan man oppnå mye – dette er Ellen et forbilledlig eksempel på som for mange kan utgjøre en forskjell.

Billetter til LilleLørdag finner du her. Foto: Mari Johnsen Viksengen