Kåring av årets kvinnelige forbilde

NovaPro er ansvarlig for kåringen av årets kvinnelige forbilde i Ringeriksregionen.

Det er en åpen nominering som skjer i samarbeid med Ringerikes Blad. Kåringen skjer hvert år i forbindelse med arrangementet Lillelørdag.
Statutter

Prisen går til en kvinne som:

Fremstår som et godt forbilde gjennom sitt engasjement.

Har gjort en ekstraordinær innsats som utgjør en forskjell lokalt eller globalt.

Har tilknytning til Ringeriksregionen.

Tidligere kåringer av årets kvinnelige forbilde

Anja Stenslette

2019

Årets forbilde, er ei jente med stort mot og engasjement. Hun deler egne erfaringer og bidrar til å spre kunnskap om en kvinnesykdom det har vært alt for lite fokus på i alle år.

Les mer

Marte Helleseter Hval og Guro Helleseter

2018

Marte og Guro er to unge kvinner som i 2012 etablerte Showskolen AS. De har utviklet denne til en levedyktig bedrift.

Les mer

Iselin Huseby

2017

Iselin har i ung alder tatt et aktivt samfunnsansvar ut over det som kan forventes. Hun viser i konkrete handlinger sitt engasjement for å gjøre en ekstraordinær innsats for medmennesker.

Les mer

Aden Amal

2016

Amal Aden står fram som en modig kvinne. Hun sprenger grenser og gjør en innsats for kvinner som er blant de mest undertrykte i verden. Hun tørr å kommunisere offentlig selv om hun blir truet på livet. Amal Aden er et forbilde for andre.

Anne Marie Thome Brager

2015

Da det stormet som verst rundt Hønefoss sykehjem kom Anne Marie inn, og i løpet av kort tid skapt ro og glede for ansatte, pasientene, pårørende og venneforeninger. Hun elsker å være leder. Hun er faglig dyktig og har en godhet for mennesker som man sjelden finner maken til.

Les mer

Kathrine Dahle Wavold

2014

Kathrine Dahle Wavold fikk brystkreft i ung alder og var gjennom mange krevende år med tøffe cellegiftkurer og strålebehandlinger. I stedet for å «legge seg ned» og gi opp, var Kathrine en entusiastisk ildsjel og pådriver for den lokale Rosa sløyfe-aksjonen.

Les mer