13Oct 2021

5:00pm-8:30pm

Utøya - omvisning og foredraget "Ingen mann er en øy"

Vi inviterer til en kveld hvor daglig leder på Utøya Jørgen Watne Frydnes tar oss med på en omvisning på øya. Etter omvisningen holder han foredraget «Ingen mann er en øy» som også er tittelen på boka hans.

Gjenreisingen av Utøya etter 22. Juli 2011 har vært en lang og vanskelig prosess. Boka «Ingen mann er en øy» forteller den historien. På godt og vondt. Og vi får høre Jørgen fortelle historien selv.

Kl. 17.00   Oppmøte parkeringsplass  brygga  v/gamle Veikroa  for å ta båten samlet over.

 • Kl. 17.15   Omvisning
 • Kl. 18.30   Deilig fiskesuppe
 • Kl. 19.15   Foredrag og en kopp kaffe
 • Kl 20.30   Avslutning (cirka tid)
 • Båten er klar hvis noen må reise tidligere.

Pris inkl middag.

 • Medlemmer NovaPro: kr 450,-
 • Ikke medlemmer: Kr 510,-

Påmelding:
Innbetaling av deltageravgift via Vipps til 100522, eller til kontonr. 2230 27 34600, merket «Utøya» innen 10.oktober.

02Sep 2021

7:00pm-9:00pm

Kvinner i ledelse, mote og økonomi

Kine B. Hartz, sjefredaktør i Norges største motemagasin Costume kommer sammen med to av landets dyktigste økonomijournalister, Jorun Sofie Fallmo Aartun og Anita Hoemsnes til Hønefoss!

Fallmo Aartun og Hoemsnes har sammen skrevet boken «Penga og Livet – ta grep om egen økonomi. Bli en økonomisk superkvinne».

Vi frister med goodiebags fra forskjellige butikker i Hønefoss, det siste Costume, tilbud på abonnement av magasinet og kjøp av boken «Penga og Livet».

Kine B. Hartz er oppvokst i Hønefoss, nærmere bestemt på Rabba og har gått 12 års skolegang her, før hun tok veien fatt videre. Vi er stolte over å invitere henne tilbake til hjembyen og gleder oss til å høre mer om hennes vei inn i motebransjen, hvordan det er å lede Norges største motemagasin, og hvilke verdier hun legger til grunn i sitt lederskap i denne bransjen.

Forfatterne av boka Penga og Livet, tar for seg den indre uroen vi kvinner kan føle på når vi tenker personlig økonomi. Visste du at seks av ti kvinner sier de heller vil snakke om sin egen død enn penger? Jo, det stemmer ifølge en internasjonal undersøkelse. Forfatterne kommer til Hønefoss og Ringerike for å fortelle oss hva vi som kvinner kan ta tak i for å bli økonomiske superkvinner.

Jorun Sofie F. Aartun har 12 års erfaring fra Dagens Næringsliv og har markert seg som en dyktig, allsidig og dagsordensettende næringslivsjournalist. Hun har spilt en sentral rolle i DNs journalistikk om kjønnsdelt arbeidsliv og er sammen med Anita Hoemsnes en av initativtakerne til Facebookgruppa DN Kvinner.

Anita Hoemsnes har skrevet om privatøkonomi og arbeidsliv i Dagens Næringsliv i over 20 år og regnes som en av de fremste privatøkonomieksperter i norsk presse. Hun jobber som kommentator i DN.

Billetter kjøper du her

18May 2021

6:30pm-8:00pm

Slik lykkes du på LinkedIn

Vi inviterer til digital workshop med Alisa T. Jensen fra HR Ekspertene.

Det har aldri vært viktigere å være tilstede på LinkedIn enn det er i dag.  LinkedIn har alltid vært viktig for profesjonell nettverksbygging, karriere og B2B kommunikasjon. De siste 12 månedene har nettverket opplevd økt aktivitet og fått en enda viktigere rolle, ettersom både arbeidsliv og næringsliv er flyttet til skjerm.

Nå som "alle" på jobb møtes på LinkedIn, still deg selv følgende spørsmål:

 • Hvordan "ser du ut" hvis noen søker deg opp på LinkedIn i dag?
 • Jobber LinkedIns algoritmer for deg eller mot deg?
 • Hvor bevisst er du på mulighetene LinkedIn gir deg i profesjonell sammenheng?

LinkedIn gir deg muligheten til å presentere deg på en profesjonell måte overfor dine forretningsforbindelser, potensielle samarbeidspartnere, kunder, rekrutterere og arbeidsgivere.

LinkedIns algoritmer hjelper deg å bli funnet for din kompetanse - hvis du ikke forvirrer dem med å kopiere CVen rett inn i profilen, for da jobber de ofte mot deg.

Din aktivitet på LinkedIn kan brukes for å bygge opp din personlige merkevare og posisjoneringen du ønsker å ha på markedet - hvis du er bevisst på det.

For å lykkes på LinkedIn trenger du en forståelse av nettverkets algoritmer og dynamikk, og en god strategi. Begge deler skal vi gå inn på under workshopen - bli med! NB Begrenset antall plasser.

Workshopen ledes av Alisa T. Jensen - executive coach, LinkedInekspert, og grunnlegger av HR EKSPERTENE.

Bindende påmelding til: post@novapro.no innen 14.mai, obs! max 30 deltakere
Deltakeravgift:

 • Medlemmer: kr 300,-
 • Ikke-medlemmer kr 400,-
 • Betales inn til kontonr 2230 27 34600 eller Vippses til 100522, merk LinkedIN
 • Link til digitalworkshop sendes ut i forkant av workshop

 

24Mar 2021

6:00pm-8:00pm

Digitalt årsmøte i NovaPro med foredraget "Smart sparing"

Årsmøte 2021 blir gjennomført digitalt pga korona.
Program:
kl. 17.50 Logg deg på så du er klar
kl. 18.00 Årsmøte starter
ca kl. 19.00 Foredraget "Smart sparing" v/representant fra DnB og #huninvesterer
Menn eier 75% av alle fond og aksjer, men i 2019 skapte norske kvinner økonomisk likestillingshistorie! Aldri før har så mange kvinner investert i egen fremtid, og pilene fortsetter å peke oppover også i 2021. Etter at DNB startet #huninvesterer har det i perioder vært flere kvinner enn menn blant deres fondskunder - det er historisk!
Og i kveld kan du få innsikten og motivasjonen du trenger for å begynne å investere, slik at du også kan skape historie og være med å tette kapitalgapet mellom menn og kvinner.

Anbefaler å laste ned  Zoom-appen på tlf eller pc, og logge seg på 10 min før start, slik at alle er klare til kl.18.00.

Her er lenke til selve web-arrangementet:
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/87621763898
Meeting ID: 876 2176 3898

Med oss som teknisk arrangør har vi Maria Thunshelle fra Dreambuilding AS, et Hole basert firma med mye erfaring med workshop fasilitering fysisk og digitalt. Du når Maria på 95961242 hvis du skulle trenge hjelp.

11Feb 2021

7:00pm-8:00pm

Å herske og beherske – et webforedrag om hersketeknikker

Har du opplevd å bli overkjørt eller latterliggjort, blitt kalt «lille venn», eller har viktig informasjon bevisst blitt holdt unna deg? Da har du sannsynligvis blitt utsatt for en hersketeknikk.

Vi har prøvd å få til et arrangement med Vibeke Holtskog, men har blitt stoppet av korona. Nå ville vi ikke vente lenger og valgte å få Vibeke til å kjøre foredraget om hersketeknikker på web.

Påmelding på epost innen 9.februar: post@novapro.no 
Pris: kr 300 for medlemmer/350,- for ikke-medlemmer.
Betaling: Husk å merke nettforedrag.
Vipps til 100522 eller til konto:2230 27 34600
Lenke til webforedraget sendes ut nærmere arrangementet når påmelding og betaling er registrert.

 

Her vil du lære å kjenne igjen de vanligste hersketeknikkene, og få gode råd for hvordan du kan møte og motstå dem.

Hersketeknikker er uttrykksmåter og atferd som noen bruker for å få en annen person til å føle seg underlegen og dum. Mennesker som bruker hersketeknikker, er først og fremst opptatt av å vise at de har makt. De ønsker å fremheve seg selv på bekostning av andre. Hersketeknikker brukes også ubevisst og tilfeldig, uten å være planlagt. Kanskje har du selv brukt hersketeknikker, uten å være klar over det?

Når hersketeknikkene virker, får de deg ut av balanse, og kan gjøre deg nervøs og usikker. Du kan føle deg mindreverdig, ubekvem eller forbannet. Hersketeknikker sår tvil – om kunnskap, verdi, betydning og meninger. For å kunne si fra på en profesjonell måte, må du kunne analysere hva som skjer i situasjonen, samt vite hvordan du best skal fremstå tydelig og saklig i møte med ufin kommunikasjon.

12May 2020

7:00pm-8:30pm

Åpent årsmøte i NovaPro med spennende nettmøte

Vårt opprinnelige årsmøte måtte avlyses pga coronasituasjonen, men nå blir det årsmøte på nett istedet 12.mai kl.19.00. Etter årsmøtesaker blir det et spennende innlegg av Linn Marie Hallum og Kristin Ranem Rønsdal fra Ringerike Næringsforening. De vil fortelle om hvordan de jobber nå med fokus på Hønefoss sentrum og byutviklingsprosjektet. Vi gleder oss til et spennende nettmøte.

OBS!! Påmelding til årsmøtet: alle som ønsker å delta må sende en epost til post@novapro.no, slik at vi kan sende ut årsmøtepapirer og link til nettmøte. Påmelding innen 7.mai.

 

08Mar 2020

5:00pm-7:00pm

Kvinnedagen "Glemte kvinner i glemte kriser" foredrag ved Lindis Hurum

Vi markerer kvinnedagen 8.mars i samarbeid med Ringerike Soroptimistklubb og Ringerike bibliotek. Foredrag ved Lindis Hurum.


Foto: Mette Eriksen

"Kvinner er alltid av de mest sårbare, sammen med sine barn. Det å være kvinne i en glemt krise er ekstra vanskelig. Jeg har ofte møtt kvinner med en enorm indre styrke og kraft til å verne om sin familie selv i de mest håpløse og umenneskelige situasjoner.  Jeg vil gjerne være deres stemme og fortelle deres historier fordi jeg ser det på som min plikt – og fordi jeg er sikker på at også norske kvinner vil kjenne seg igjen. Og det er først når man ser seg selv i den andre at man vil ønske å bidra til endring. Kunnskap om en krise er en forutsetning for at den skal kunne løses eller avhjelpes. Fordi færre dør, når flere vet."

Lindis Hurum er feltarbeider i Leger Uten Grenser og kjent som en kritisk samfunnsdebattant. Tidligere kåret til Årets modigste kvinne og Årets ildsjel.

Underholdning av Ringerike kulturskole.

Sted: Ringerike bibliotek
Tidspunkt: 8.mars kl. 17-19
Pris: kr.150,- inkl enkel servering, billetter kjøpes på www.ringbillett.no

20Feb 2020

7:00pm-10:00pm

Nettverkskveld på Værket Industribar

Vi gjentar suksessen fra sist nettverkskveld: Helt uten program, helt uten agenda - men med et godt formål! Bli bedre kjent!

Denne gangen møtes vi på Værket Industribar i Stabellsgt 2. Her hygger vi oss med litt godt i glasset også mulighet for å bestille seg noe smått å spise, gode samtaler og ikke minst muligheten for å spille shuffleboard.

Styret i NovaPro stiller lett gjenkjennbare i rosa t-skjorter og ønsker alle velkommen!

22Jan 2020

6:00pm-10:00pm

Lillelørdag 2020

NovaPro har den glede å invitere til vår årlige festaften Lillelørdag! Her er alle velkommen til en kveld som fylles med innlegg fra engasjerte og modige kvinner.

Billetter kjøpes på www.ringbillett.no

EQUALITY CHECK - på vei mot et mer gjennomsiktig og likestilt arbeidsliv. Marie Louise Sunde og Isabelle Ringnes

Hvordan står det egentlig til med likestillingen i Norge? Hvilke former for ubevisst diskriminering foregår fortsatt? Hva har skjedd siden Marie Louise besøkte Lillelørdag i 2018? Isabelle og Marie Louise står bak organisasjonen Hun Spanderer. De vil gi oss en faktabasert, konstruktiv og ikke minst humoristisk tilnærming til likestillingsfeltet med fokus på løsninger. Mulighet til å kjøpe boken deres «Hvem spanderer? fordommene du ikke visste du hadde».


Isabelle Ringnes og Marie Louise Sunde. Foto: Kristoffer Myhre

ANJA & GRO - HELT UTEN BALLER

To av de beste håndballspillerne gjennom tidene har lagt ballen på hylla. Men Norges tøffeste par er ikke ferdig med å inspirere og by på sitt dynamiske samspill. Anja og Gro gir deg et innblikk i hvordan skape fundamentet som gir styrken til å være seg selv, og til hver dag å strekke seg etter det man ønsker. Hvordan du best kan være modig når du egentlig er litt redd, samt å stå imot fordommer, kroppshysteri, fasadedyrking og generell mental fattigdom.

Det blir musikalske innslag fra AYKO – låtskriver og sanger Nikoline Roarsdatter Christensen fra Hønefoss. Vi skal igjen kåre årets kvinnelig forbilde i Ringeriksregionen. Og til å lede oss igjennom denne festkvelden har vi fått Karin Källsmyr. Det blir også god tid til å hygge seg sammen og nyte deilig mat og drikke. Denne gangen starter vi kvelden med et godt måltid.


Artisten Ayko og konferansier Karin Källsmyr.

13Nov 2019

7:00pm-9:00pm

Økonomi i styrearbeid

NovaPro med Ellen Ørpen Aamodt (autorisert regnskapsfører) og Harriet Slaaen (næringssjef i Ringerike kommune) i spissen, ønsker å invitere deg til en kveld der du får mer kunnskap om hva regnskapet forteller om selskapets drift.

I tillegg vil to lokale kvinner dele sine erfaringer:
Katrine Malmo (tidligere styreleder for Tyristrand vannverk) deler sine erfaringer og motivasjon for å sitte i styrer.
May Janne Botha Pedersen (klinikkdirektør Ringerike sykehus) deler sine erfaringer, både som nyvalgt styremedlem i Ringerikskraft AS og i sin posisjon som direktør hvor hun må forholde seg til sitt styre.

Thorbjørnrud hotell serverer oss smakebiter av sine lokale fristelser av ost og spekemat.

Pris: Medlemmer av NovaPro kr 100,-
Ikke-medlemmer kr. 150,-
Påmelding ved betaling til kontonr 2230 27 34600 eller Vippses til 100522.

Dato: 13.november kl 19-21
Sted: Thorbjørnrud hotell

08Oct 2019

7:00pm-11:00pm

Nettverkskveld på Gledeshuset

Helt uten program, helt uten agenda - men med et godt formål! Bli bedre kjent!

Vi møtes i baren på Gledeshuset for å hygge oss over noen av de forfriskningen de kan tilby der. En uformell møteplass for medlemmer i nettverket, men også for de som er nysgjerrige på NovaPro og/eller har lyst til å knytte nye bekjentskaper i Ringeriksregionen.

Styret i NovaPro stiller lett gjenkjennbare i rosa t-skjorter og ønsker alle velkommen!

07Sep 2019

10:00am-3:00pm

Møt oss på Ringeriksdagen 2019

Lørdag 7.september arrangeres Ringeriksdagen og NovaPro er på plass med egen stand. Kom innom standen vår og bli mer kjent med oss og våre aktiviteter.   Les mer om Ringeriksdagen her. 

May Janne Botha Pedersen, Anne Lise Rian og Liv Gravdahl koste seg på stand for NovaPro under Ringeriksdagen 2018.

05Sep 2019

5:00pm-8:00pm

Kurs i styrearbeid

NovaPro arrangerer kurs i styrearbeid over to kvelder (5. og 12.september). Nå er sjansen til å styrke din kompetanse innen styrearbeid. Bli mer trygg og effektiv i styret, øk forståelsen for styrets plikter og oppgaver. Praktiske vinklinger med styrets verktøykasse og virkelighetseksempler gjør deg bedre rustet til styrehverdagen.

NovaPro har på nytt engasjert siviløkonom Arild I. Søland, daglig leder Institutt for bedriftsutvikling og siviløkonom Pål A. Søland, programdirektør Board Performance Program. De gjennomførte høsten 2018 et svært nyttig kurs i styrearbeid for 30 engasjerte NovaPro-kvinner. Arild og Pål har jobbet med styrer, i styrer og trent styremedlemmer over mange år. Erfaringen har gjort de dyktig i å formidle styrearbeidets praktiske dimensjon.

Tid:
5. og 12.september, kl. 17.00 – 20.00 (kurset går over to kvelder)
Sted: USN, campus Ringerike

Innhold:

 • Styrer, styrers arbeid og verktøy i styrearbeidet
 • Styrearbeid og styresammensetting
 • Praktisk strategiarbeid
 • Økonomi for styremedlemmer
 • Utdeling av kursbevis

Pris:
Medlemmer NovaPro: kr 1250-
Ikke medlemmer: Kr 1500,-

Påmelding:
Bindende påmelding til post@novapro.no
Innbetaling av deltageravgift til kontonr. 2230 27 34600,
merket «Styrekurs» innen 20.august

PS. De som får dekket kurs av arbeidsgiver, kan vi sende faktura til.

13Jun 2019

6:00pm-9:30pm

Sommeravslutning

Utøya er i dag en åpen, tilgjengelig og inkluderende arena for å engasjere, lære og minne.  De har funnet en balanse som ivaretar behovet både for å minnes og for nytt liv. Et sted for debatt, engasjement og refleksjon.Et levende demokrati trenger et mangfold av stemmer. Det forutsetter en ytringskultur hvor det føles greit å mene og stå for noe. Dessverre fungerer ikke virkeligheten alltid etter de demokratiske idealene.

NovaPro setter denne kvelden fokus på kvinnelig deltagelse i samfunnsdebatten.

Kl. 17.45   Oppmøte parkeringsplass   ved   brygga for å ta båten samlet  over (tar ca 5 min).
Kl. 18.00   Programmet starter med omvisning, foredrag og avsluttes med middag
Kl 21.30  Avslutning (cirka tid).  Båten er klar hvis noen må reise tidligere

Pris inkl middag.
Medlemmer NovaPro: kr 445,-
Ikke medlemmer: Kr 495,-

Påmelding:
Innbetaling av deltageravgift via Vipps til 100522 eller til kontonr. 2230 27 34600, merket «sommeravslutning» innen 6.juni

14May 2019

6:00pm-9:00pm

Holey Baloney

Historien om spekekunstnerne på Ask gård som gikk fra et lite stabbur til stor suksess.

Vi gleder oss til å høre Anne Marte Evang fortelle om hvordan eventyret startet, hva gründerreisen har krevd underveis og hva som har gjort at de har lykkes.
ASK gård er en økologisk produsent av spekemat og andre kjøttvarer. Ask gård foredling ble startet i 2013 av Anne Marte og Kristoffer Evang i et 22 kvm stabbur med råvarer fra egne økologiske sauer. Allerede året etter var de inne i nybygd pølsemakeri på 160 kvm på gården. Deretter har det gått slag i slag; i 2017 omsatte bedriften for over 7 millioner kroner og den sysselsetter i dag fem personer. Ask gård foredling har fått en rekke priser for kvaliteten på produktene sine. Senest fikk spekepølsen Holy Baloney tildelt Spesialitet fra Matmerk.

Her blir det også mulighet for å smake på produktene fra ASK gård.

Sted: Fengselet kulturstiftelsen

Påmelding ved innbetaling av deltakeravgift til:
kontonr 2230 27 34600 eller Vippses til 100522

Medlem: kr 50,-
Ikke medlem: kr 100,-

20Mar 2019

6:30pm-9:00pm

Årsmøte NovaPro

Vi arrangerer tradisjonelt årsmøte i Fengselet, rettssalen kl.18.30

Etter årsmøtet blir det foredrag av Anne Jørgensen og Laila Løvhøiden. De jobber for Kartverket i Hønefoss, men har hele verden i fokus. De skal fortelle oss mer om sitt spennende arbeid og brennende engasjement i FN innenfor geodesi.Geografisk informasjon og geodesi legger grunnlaget for mye i samfunnet – som overvåking av klimaendringer, planlegging og all kartlegging – og ikke minst for GPS i min og din mobiltelefon. Så dette er et spennende tema!

08Mar 2019

4:30pm-6:30pm

Helene Uri på Kvinnedagen 8.mars

NovaPro markerer årets kvinnedag sammen med Soroptimistene og Ringerike bibliotek.
Forfatter Helene Uri kommer med tema: Kvinner, menn og språk

Musikalske innslag og enkel servering
Boksalg m/signering

Billetter kjøpes på www.ringbillett.no

22Jan 2019

5:30pm-10:30pm

5 års jubileum for Lillelørdag!

NovaPro har den glede å invitere til 5-års jubileum for vår festaften Lillelørdag! Kvelden fylles med innlegg fra engasjerte og modige kvinner.

 

ANNE LINDMO


Foto: Seminarpartner

Anne er landets ubestridte talkshowdronning. Hun er kåret til Norges beste kvinnelige programleder fem ganger, og i 2017 vant hun Gullruten i kategorien beste underholdningsprogram. Hun ser tilbake på en lang karriere i NRK, har jobbet både i radio og tv og vil dele sine erfaringer med oss i et fremragende foredrag om mot, mot til å lykkes! Det er aldri noen som gir deg drømmejobben din – den må du selv drømme frem, så må du våge – og til slutt må du jobbe. Som et beist.

SOFIE FROST


Foto: Astrid Sand Samnøy

Sofie er skuespiller og slampoet. Hun har tatt Norge med storm med sine ærlige og personlige dikt om tabubelagte temaer. Det siste året har hun rukket å bli Norgesmester og Nordisk mester i slampoesi, samt komme til finalen i årets Norske Talenter.

MONICA THALLINGER


Monica Thallinger er en av Norges tøffeste barneleger. Hun har hatt mange oppdrag med Leger uten grenser hvor hun har jobbet i diverse epidemi (ebola, meslinger etc), krig og konflikt områder. Siste oppdrag var i Den Sentralafrikanske Republikk og Mosul i Irak i 2017. Hun har tatt doktorgrad i nyfødtgjenopplivning i Tanzania, fire uker før disputasen var hun fremdeles i Irak på oppdrag for Leger Uten Grenser. « Å jobbe i noen av verdens mest krevende humanitære kriser er utfordrende. Som feltlege jobber jeg under utrygge forhold i krysningspunktet mellom liv og død hvor jeg opplever å være nær mennesker på sitt aller mest sårbare. Jeg ønsker å snakke om de stemmeløse kvinnene og barna som ikke høres i krig og konflikt.»

Vi skal igjen kåre årets kvinnelig forbilde i Ringeriksregionen.

Det blir underholdning av ypperste slag av Musikalkollektivet. Og til å lede oss igjennom denne festkvelden har vi fått Hilde Dahlen.

Det blir også god tid til å nyte Klækken hotell sin deilige tapasbuffet og hygge seg sammen. Og kanskje blir det noen overraskelser….

Billetter kjøpes på Ringbillett

14Nov 2018

6:30pm-10:00pm

Ida Børresen - min vei til ledelse

NovaPro inviterer til nettverksmiddag på General hotell.

 

 

Ida Børresen vil være innleder med følgende tema: Min vei til ledelse, hva er viktig for meg som leder og om kvinner i ledelse.

Ida Børresen (68) er utdannet cand. polit i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun har en lang karriere bak seg hovedsakelig i offentlig forvaltning bl. a som byråsjef i Justisdepartementet. ekspedisjonssjef og departementsråd i Kunnskapsdepartementet, direktør for Utlendingsdirektoratet og direktør på Stortinget.
I tillegg har hun hatt en rekke styreverv bla i Oslo Filharmonien og Nationaltheatret.

Og så skal vi selvsagt kose oss sammen og nyte deilige italienske pizzaer fra General hotell.

Det er begrenset antall plasser på dette arrangementet, første mann til mølla og medlemmer har fortrinnsrett.

Påmelding:

 • Send epost til post@novapro.no
 • Få bekreftelse på registrert påmelding og ledig plass
 • Betal deltakeravgift via Vipps 100522 eller til kontonr. 2230 27 34600,

Deltakeravgift:

 • Kr 350,- for medlemmer
 • Kr 400,- for ikke-medlemmer

24Oct 2018

5:00pm-8:00pm

Kurs i styrearbeid, del 2

Nå er sjansen til å styrke din kompetanse innen styrearbeid. Bli mer trygg og effektiv i styret, øk forståelsen for styrets plikter og oppgaver. Praktiske vinklinger med styrets verktøykasse og virkelighetseksempler gjør deg bedre rustet til styrehverdagen.

NovaPro har engasjert siviløkonom Arild I. Søland, daglig leder Institutt for bedriftsutvikling og siviløkonom Pål A. Søland, programdirektør Board Performance Program som har jobbet med styrer, i styrer og trent styremedlemmer over mange år. Erfaringen har gjort de dyktig i å formidle styrearbeidets praktiske dimensjon.

Tid:
17. og 24.oktober, kl. 17.00 – 20.00
Sted: Hønefoss sparebank

Innhold:

 • Styrer, styrers arbeid og verktøy i styrearbeidet
 • Styrearbeid og styresammensetting
 • Praktisk strategiarbeid
 • Økonomi for styremedlemmer
 • Utdeling av kursbevis

Pris for hele kurset inkl. del 1 og del2:
Medlemmer NovaPro: kr 1250-
Ikke medlemmer: Kr 1500,-

Påmelding:
Bindende påmelding til post@novapro.no
Innbetaling av deltageravgift til kontonr. 2230 27 34600,
merket «Styrekurs» innen 10.oktober

PS. De som får dekket kurs av arbeidsgiver, kan vi sende faktura til.

05Sep 2018

6:30pm-9:00pm

Hvorfor la andre bestemme for deg?!

Vi inviterer til en partipolitisk nøytral kveld på AKA Arena, med formål om økt bevisstgjøring og forståelse av hvordan vi kvinner kan påvirke politiske beslutninger, hva det er som hindrer oss og hva kan vi gjøre med det.

NovaPro arbeider for å bedre balansen mellom kvinner og menn der beslutninger tas. Vi ønsker derfor å sette fokus på kvinners engasjement i samfunnsspørsmål og det politiske liv. Det er et demokratisk problem at viktige beslutninger knyttet til våre liv lokalt og nasjonalt tas av grupper hvor kvinner er mindretall.

Hva kan vi gjøre lokalt i Ringeriksregionen?

PROGRAM
•Velkommen
•Innledning ved Inger Kammerud og May Britt Nordli
•Hvorfor er jeg politisk engasjert? v/ leder i Unge Høyre Sandra Bruflotog ordførerkandidat AP Kirsten Orebråten
•Diskusjon –Hvorfor skal kvinner lokalt engasjere seg? Hva er det som gjør at ikke flere kvinner engasjerer seg? Hva skal til for å få flere kvinner til å engasjere seg?
•Oppsummering
Inngang er gratis og arrangementet er åpent for alle. For å sikre en god gjennomføring av arrangementet ønsker vi at alle som skal delta sender oss en epost med påmelding til post@novapro.no.

Velkommen til en engasjerende kveld!

06Jun 2018

4:00pm-6:00pm

Vil jenter satse det som skal til for å få makt og innflytelse?

NovaPro og Ringerike bibliotek inviterer til foredrag ved Lisbeth Normann (tidligere leder av Norsk sykepleierforbund og statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet) før vi avslutter med Hønefossrevyen.

Foredrag ved Lisbeth Normann (tidligere leder av Norsk sykepleierforbund og statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet). Hindringer og muligheter for kvinner som vil bli ledere. Lisbeth sin erfaring er i hovedsak fra offentlig sektor og politikken, med vekt på helsetjenesten. Allikevel mener hun at mekanismene for å oppnå makt og innflytelse i helsetjenesten er overførbart til andre sektorer, og til privat virksomhet.

Program:
Kl 16.00 Litt å bite i fra Brasseriet Fengselet
Kl 16.30 Foredrag v/ Lisbeth Normann
Kl 18.00 Avslutning og felles avgang til Gledeshuset for de som blir med på revyen som starter kl 18.30

Påmelding:
Foredrag og revy inkl mat:
Medlemmer NovaPro: kr 550,-
Ikke medlemmer: Kr 600,-
NB!! Påmelding til post@novapro.no innen 10.mai

Kun foredrag inkl mat:
Medlemmer NovaPro: kr 150,-
Ikke medlemmer: Kr 200,-
Påmelding: Innbetaling av deltageravgift via Vipps til 100522 eller til kontonr 2230 27 34600,merket «Foredrag biblioteket» innen 1.juni

Velkommen!

17Apr 2018

6:00pm-9:00pm

Økonomi for ikke-økonomer

Mange av oss føler at økonomi og økonomiforståelse kan være en utfordring og kanskje en barrière for å ta steget inn i lederstillinger.  NovaPro har derfor tatt initiativ til en kveld med fokus på økonomi for ikke-økonomer.

Vi møtes på Ringerike sykehus 17.april kl 18 hvor controller Inger Lise Øen gir oss en innføring hva du som leder eller styremedlem minimum må vite om økonomi og økonomistyring. Det vil også bli et innlegg fra klinikkdirektør May Janne Botha Pedersen hvor hun presenterer Ringerike sykehus og hennes tanker rundt ledelse.

Program for kvelden:

 • Kl 18 Velkommen og liten innledning ved NovaPro
 • Kl 18.15 Økonomi for ikke-økonomer v/Inger Lise Øen
 • Kl 19.15 Pause
 • Kl 19.30 Presentasjon av Ringerike sykehus v/May Janne Botha Pedersen
  Slutt etter dette cirka 20.00. Men med mulighet for å gå litt over tiden.

Oppmøte ute i vestibylen på sykehuset. May Janne og Inger Lise viser vei videre til møterom.

Påmelding via Vipps til 100522 eller til kontonr 2230 27 34600, merkes med "økonomi":

 • kr 50,- medlemmer
 • kr 100,- ikke medlemmer

14Mar 2018

6:00pm-8:30pm

Årsmøte NovaPro 14.mars

Årsmøte i NovaPro avholdes 14.mars kl 18 i kantinen til Sparebank1 Ringerike Hadeland. Saker som ønskes behandlet må være sendt styret innen 1.mars på epost post@novapro.no. Enkel bevertning, alle er hjertelig velkommen! Inngang på baksiden mot Fontenehuset.

Etter årsmøtet:

Kl 18.45: Kort orientering om Sparebank1 Ringerike Hadeland. Banken stiller sine lokaler velvillig til låns for oss og vi hører gjerne om siste nytt fra dem.

Kl 19-20.30: Lær mer om LinkedIn. Mange av oss har en LinkedIn-profil og noen skulle gjerne hatt det men vi kan sikkert alle bli mer bevisst hvorfor, hvordan og hva som skal være med. Grip sjansen og bli med på minikurs holdt av Alisa T. Jensen som er LinkedIn-ekspert, foredragsholder og grunnlegger av selskapet www.CVeksperten.no

 • Deltakeravgift: kr 150,- for medlemmer kr 200,- for ikke-medlemmer.
 • Innbetaling og påmelding på Vipps til 100522 eller til kontonr 2230 27 34600, merkes med LinkedIn.

08Mar 2018

6:00pm-9:00pm

Kvinnedagen 8.mars #MeToo

Vi feirer årets kvinnedag med et samarbeids-arrangement med Ringerike Soroptimistklubb og Ringerike Bibliotek.

Program for kvelden:

 • Musikalske innslag ved Øystein Hagen
 • Introduksjon til tema  ved Ann Skadsdammen, Ringerike soroptimistklubb
 • «Fra ungdommens ståsted» ved Mette Preston, helsesøster på vgs. og helsestasjon for ungdom, Ringerike og Hedda Rød Ouassou, elev videregående skole og medlem av Ungdomsrådet i Ringerike
 • «Unge innvandrerkvinner i et likestillingsperspektiv. Erfaringer med sosial tvang/ære» ved Bente Krogstad, tidligere seniorrådgiver i Konfliktrådet i Buskerud
 • Juridiske spørsmål ved Ida Mathiesen Hatleberg, jurist, høgskolelektor HSN, Ringerike
 • Paneldebatt ledet av Tone Reneflot Thoresen, NovaPro

Inngang kr 150,- Det vil bli enkel servering og salg av lilla sløyfer.

24Jan 2018

5:30pm-10:15pm

Lillelørdag 2018 - Fra ord til handling

Lillelørdag er NovaPro sitt årlige festarrangement.

Arrangementet er åpent for alle, medlemmer, og ikke-medlemmer, til og med herrer er velkomne :-)

Påmelding

Påmelding på www.ringbillett.no

04Jan 2018

6:30pm-9:00pm

Stemmen din - ditt verktøy

Guro Helleseter og Marte Helleseter Hval ønsker oss hjertelig velkommen til Showskolen!

Guro Helleseter og Marte Helleseter Hval ønsker oss hjertelig velkommen til Showskolen!

De vil fortelle om hvordan og hvorfor søstrene Helleseter startet Showskolen.
Underholdning av elever ved Showskolen.

Og så tar de oss med på en liten stemmebruk-workshop:
Stemmen er et viktig verktøy når du skal formidle noe. Hvordan bruke stemmen effektfullt i ulike situasjoner.?

Bli med på en uformell, morsom og lærerik kveld!

Last ned invitasjon her

Deltakeravgift

Kr. 50,- for medlemmer
Kr. 100,- for ikke-medlemmer
Enkel servering

Påmelding

Påmelding innen 2. januar ved innbetaling av deltakeravgift . Merk innbetaling med Showskolen. Vipps 100522 eller til kontonr 2230 27 34600.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nyhetsbrev
Følg hva som skjer i Novapro
ErrorHere