25Sep 2023

6:00pm-8:00pm

Hvordan fungerer sosiale medier?

Bli med oss på en spennende workshop-serie hvor vi dykker ned i de mest relevante digitale ferdighetene for å styrke din bedrift og karriere. Erfarne instruktører vil guide deg gjennom praktiske trinn for å maksimere din digitale tilstedeværelse og effektivitet.
Dette er et spennende prosjekt i regi av Ringerike Næringsforening, ByLab, Hønefoss By og Nova Pro. Mange føler seg utdatert i den digitale verden, og det skal ikke mange månedene uten digitalt fokus til, før man er nettopp det. På disse workshoppene får du mange nyttige tips, samt en bredere kompetanse innen flere digitale felter. Meld deg på!
Påmelding:
100kr for 1 kurs - 300kr for alle kursene.

Her er en oversikt over høstens workshops:
25. september
Hvordan bruke Instagram i din bedrift?
Oppdag hemmelighetene bak vellykket Instagram-markedsføring og hvordan du kan bygge en engasjert følgerskare som gir resultater.
16. oktober
Hvordan bruke Canva til din fordel?
Utforsk Canva, den kraftige designtjenesten, og lær hvordan du kan skape imponerende visuelt innhold uten designbakgrunn.
30. oktober
Hvordan kan AI hjelpe deg i din hverdag?
Få innsikt i hvordan kunstig intelligens kan automatisere oppgaver, forbedre produktiviteten og effektivisere din daglige arbeidsflyt.
27. november
Hvordan jobbe med Facebook i din bedrift?
Få en dyp forståelse av hvordan du kan utnytte Facebooks kraftige verktøy for å nå dine målgrupper og øke merkevaresynligheten.

27Oct 2023

7:00pm-9:00pm

Kvinner som heier på kvinner

Vi inviterer til «vorspiel» og show den 27. oktober! Vi starter vorspielet på ByLab kl. 19.00 Det blir bobler i glassene, og vi kan øve på smalltalk. Vi går samlet til Gledeshuset kl. 19.30 for å heie frem en fantastisk lokal kvinne, som tør å ta plass!!

Novapro + Marie tar plass = Girlpower

"Marie tar plass" har nok en ekstraforestilling, og vi håper at mange kvinner vil være med oss på forestilling

Vi inviterer til «vorspiel» og show den 27. oktober! Vi starter vorspielet på ByLab kl. 19.00
Det blir bobler i glassene, og vi kan øve på smalltalk.
Vi går samlet til Gledeshuset kl. 19.30 for å heie frem en fantastisk lokal kvinne, som tør å ta plass!!
NovaPro har reservert billetter
Billett inklusiv vorspiel
for medlemmer kr. 390,-
ikke medlem kr. 500,-
FRIST FOR PÅMELDING ER 15. september.
Påmelding og mer informasjon i lenken.

10Apr 2024

6:00pm-9:00pm

Lille Lørdag 2024

SAVE THE DATE

Lillelørdag – årets festaften for alle kvinner på Ringerike i 2024. Programmet er ennå ikke klart, men vi kan love en fantastisk aften med både spennende foredragsholdere, lokal underholdning og ikke minst kåringen av årets forbilde.

Foreløpig dato er 10. april - vi oppdaterer snarlig ved endring av tidspunkt.

 

21Jun 2023

5:30pm-9:00pm

Sommeravslutning på vakre Storøya

Vi legger årets sommeravslutning til naturskjønne Storøya. Dette blir en innholdsrik aften med golf, ølforedrag, ølsmaking og pizza.

Vi møtes ved parkeringen til tyrifjord Golfklubb på Storøya hvor vi blir møtt av golfklubbens Pro, Fredrik. Fredrik skal guide oss gjennom litt teknikk før vi slippes løs på Driving Range med en bøtte baller og golfkøller. Kan være du spiller golf, har prøvd å slå litt på en Driving Range - eller du er helt uerfaren. Dette er en kveld for oss alle!

Etterhvert trekker vi inn i restauranten på klubbhuset, Kraft Hull 19 - hvor vi får servert nydelig italiensk pizza. Det blir pizzabuffet, med mange ulike toppinger og smaker. Dette kan Kraft, og vi får allerede vann i munnen!

Inger Lise Uhlen skal så føre oss gjennom et spennende foredrag om øl, historisk perspektiv med fokus på damer og øl. Og det er klart vi skal få smake! Fra lyst og lett til tungt og mørkt, hvordan vil ølsmaken endre seg med tilbehør? Vi ser frem til å lære mer om øl, og bli riktig ølkjennere på Storøya!

 Inger Lise Uhlen, til høyre, (født 1967) er journalist og lærer. Hun har jobbet 13 år i Drammens Tidende, både som journalist, prosjektleder og reportasjeleder for kultur- og featureavdelingen.

Med tanke på at kvelden innebærer smak av alkoholholdige drikker anbefaler vi samkjøring, vi kan gjerne være behjelpelige med dette. Ellers er det fint å sykle til storøya om du ikke bor altfor langt unna. Det finnes også kollektiv transport, men da må du være forberedt på en lengre gåtur også.

Påmelding til post@novapro.no, innen 16. juni. Meld fra om du har allergier eller andre behov.

Pris kr 495,- for medlem og kr 595,- for ikke-medlem

31May 2023

6:00pm-8:00pm

Nettverkskveld med hagleskyting på Buttentjern

Velkommen til vår populære nettverkskveld, denne gang med hagleskyting i samarbeid med Ringerike Kvinnelige Jeger og Fiskerforening og Kvinneutvalget i Ådal Jeger og Fiskerforening.

Dette er en lavterskel og trygg skyteaktivitet der du vil få instruksjon av godkjente hagleinstruktører. Du må ta med hagle, hørselvern og vernebriller. Men frykt ikke, om du er som fleste av oss i styret, har du ikke dette liggende og må låne. Gi beskjed ved påmelding hva du behøver å låne, slik at vi har oversikt over våpen og verneutstyr. Dette blir en spennende, og antagelig for mange, ny aktivitet å prøve seg på - samtidig som du kan knytte nye kontakter til nettverket ditt.
Alle vil få mulighet til å skyte 1 serie, dvs 25 skudd med 12 kaliber på duer. Hvis noen vil skyte mer, så betales det ekstra for skudd og duer der og da. Og ved ønske om å benytte annen kaliber må det på forhånd gis beskjed om.
Det blir servert grillmat, brus, kaffe og kake. Gi beskjed ved påmelding hvis du har noen matpreferanser vi bør ta hensyn til.
Sted: Haglebanene på Buttentjern. Kjør inn ved Eggemoen og følg skilting til Buttentjern skytesenter. Haglebanen ligger helt øverst, i enden av veien.
Påmelding til post@novapro.no eller rkjff@hotmail.com
Frist for påmelding: 24. mai
Påmeldingsavgift medlemmer av NovaPro, RKJFF og Ådal JFF:  kr 250,-
Påmeldingsavgift ikke-medlemmer:  kr 350,-

22Mar 2023

6:00pm-10:00pm

Lillelørdag 2023

Lillelørdag – årets festaften for alle kvinner på Ringerike! I år får du muligheten til å oppleve to herlige engasjerte kvinner som brenner for et samfunn der kvinner og menn har samme verdi og lik tilgang på goder og posisjoner. I 2019 lanserte Ida Eliassen-Coker og Sigrid Bonde Tusvik magasinet ALTSÅ, som ble kåret til Årets magasin 2021.

Ida Eliassen-Coker er gründer av og sjefredaktør i magasinet ALTSÅ. Hun vil gi oss historien bak dette utradisjonelle og nyskapende magasinet, som er helt uten reklame, skjønnhetsstoff eller slanke- og kjøpepress. Styrkende, inkluderende og med kunst i stedet for reklame. Magasinet beskrives av leserne som rått, befriende, etterlengtet og nødvendig. For alle kjønn, men mest om kvinner. I 2021 fikk Ida prisen «Årets nyskaper» av Oslo redaktørforening, som selve drivkraften i den videre utviklingen av magasinet.

Sigrid Bonde Tusvik er kjent for sine sterke meninger og er et fantastisk fyrverkeri på scenen. En svært aktiv samfunnsdebattant som brenner for inkludering og kvinners rettigheter. Hun ønsker å engasjere og inspirere kvinner til å tørre å si sine meninger. Sigrid Bonde Tusvik er også den nest største aksjonæren i Altså.

Kvelden avsluttes med kåring av årets kvinnelig forbilde 2022.

Innimellom alt dette krydres kvelden med musikalske innslag fra fire freske damer fra Hønefoss Storband.

Årets konferansier er Aase Kristin Andreassen, til daglig helse- og sosialsjef i Modum kommune men som i flere år har vært å se på scenen i Modum kulturhus sammen med showgruppa The Amazing Wannabees . Hun er også mamma til fjorårets konferansier Artica.

Det blir velkomstdrink, goodiebags, tapastallerken og dessertbuffet!

Velkommen til en uforglemmelig festaften!

Billetter kjøper du her. 

OBS! Dørene åpnes kl.17.30, programmet starter kl.18.00

08Mar 2023

6:30pm-9:00pm

Kvinnedagen 2023

Velkommen til markering av den internasjonale kvinnedagen 8. mars 2023. Kvinnenettverket Novapro og Ringerike Soroptimistklubb inviterer til en kveld med fokus på kvinnehelse. Denne gangen møtes vi på USN, campus Ringerike.

Målet er å gi kvinnehelse større oppmerksomhet, slik at kvinners helse i større grad blir forsket på og at helsetilbudene for kvinner blir enda bedre.
Mange kjenner Helene Svabø og Sigrun Stenseth fra podcasten Femihelse. De har et brennende engasjement for kvinnehelse.
Femihelse er en podcast om kvinnehelse fra A-Å hvor målet er å tilgjengeliggjøre informasjon om kvinnehelse. Selv om programlederne ikke selv er helsepersonell, har de etterhvert tilegnet seg en god del kunnskap innenfor kvinnehelse og brenner for å bryte tabuer knyttet til kropp og helse.
Et foredrag med kvinnene bak Femihelse er både lærerikt og underholdende!
I tillegg blir det en panelsamtale med lokale representanter og aktører innenfor kvinnehelse.
Enkel servering!
VELKOMMEN!

 

22Feb 2023

6:00pm-8:00pm

Årsmøte 2023

Årsmøte 2023 avholdes 22.februar kl.18.00. Saker som ønskes tatt opp på årsmøtet må meldes til styret senest 1.februar på epost: post@novapro.no.
Møtet avholdes på ByLab Hønefoss og etter årsmøtet vil det bli en presentasjon av ByLab Hønefoss ved byvert Liv Gravdahl.

11Jan 2023

7:00pm-9:00pm

Mentale muskler!

I 2022 ble Line Sortehaug Grønlie kåret til årets kvinnelige forbilde i Ringeriksregionen. NovaPro inviterer til en kveld på ByLab hvor vi blir bedre kjent med Line, hennes historie og hvordan hun bruker sine erfaringer til å gjøre en forskjell.

I 2022 ble Line Sortehaug Grønlie kåret til årets kvinnelige forbilde i Ringeriksregionen. NovaPro inviterer til en kveld på ByLab hvor vi blir bedre kjent med Line, hennes historie og hvordan hun bruker sine erfaringer til å gjøre en forskjell.

Line har vist utrolig styrke, utholdenhet og vilje. Hun har brutt tabuer ved å snakke om «fasadelivet»; et liv altfor mange lider under i dagens samfunn. Hun har delt åpent om et dobbeltliv preget av skam og smerte. Fin fasade og fast jobb på den ene siden; rusmisbruk og opplevelsen av håpløshet på den andre siden. Line fremstår som et forbilde ved å stå åpent og ærlig frem med sin historie. Hun deler raust av egne erfaringer, noe som formidler håp til de mange som trenger det.

Enkel servering.

Billetter på Ringbillett

16Nov 2022

6:00pm-8:30pm

Nettverkskveld og Just Padel

Nova Pro gleder seg over å endelig arrangere nettverkskveld igjen. Disse aftenene er ettertraktet og savnet, og denne høsten har vi nok en gang valgt å sentrere nettverkskvelden rundt en spennende aktivitet. Bli med oss til Helgelandsmoen og Just Padel!

Den 16. november klokken 18.00 møtes vi på Just Padel på Helgelandsmoen hvor vi skal få en rask introduksjon til sporten, før vi selv griper en racket og prøver oss utpå banene. Dette blir en artig og uformell måte å bli bedre kjent med hverandre på, samtidig som vi forsøker oss på en populær sport.

Etter at vi har utfordret oss selv og hverandre på Padel banen, blir det servert en nydelig høstsuppe med litt attåt. Da får vi mulighet til å mimre om vår storhetstid med racket i hånden og bli bedre kjente med hverandre, på kryss av bakgrunn, yrker og evner på Padel banen.

Ta på deg treningsklær og ta med deg rene joggesko/innesko, så skaffer vi resten av utstyret. En flaske vann kan være lurt å bringe med, og en varm jakke etter Padel økten.

Påmelding til post@novapro.no innen 11.november
Deltakeravgift: kr 150,- for medlemmer og kr 200,- for ikke-medlemmer  betales inn til kontonr 2230 27 34600 eller Vippses til 100522. Merk med deltagernavn.

Vi setter minimumsantall påmeldte til 10, om vi blir færre må vi dessverre avlyse. Så ta med deg kollegaer og/eller venninner og bekjente fra hele Ringeriksregionen og bli med på en aktiv aften med oss!

 

24Oct 2022

5:30pm-8:30pm

Kurs i Styrearbeid

Endelig har vi fått på plass en ny runde med kurs i styrearbeid! Og vi er så heldige å bli kurset av den svært erfarne, Inger Marie Ellingsen. For deg som er interessert i styrearbeid eller er eier, observatør, styresekretær, styremedlem, styreleder og daglig leder. Dersom du er med i et lag eller en forening borettslag kan du ha glede av kurset, fordi det gir innsikt i hva man må ta hensyn til dersom man er medlem av et styre.

Endelig har vi fått på plass en ny runde med kurs i styrearbeid! Og vi er så heldige å bli kurset av den svært erfarne, Inger Marie Ellingsen. 

Tid: Styrearbeidkurset går over to kvelder: 

24.oktober og 7.november kl.17.30 -20.30 

Sted: USN i bygget som heter Luna (høyre side av veien i 1.etasje i studentblokka), Bredalsveien 16. 

Kursavgift: kr 990,- for medlemmer kr 1200,- for ikke-medlemmer. 

Påmeldingsfrist 17.10. 

Påmelding til post@novapro.no og betaling av kursavgift til kontonr: 2230 27 34600 

Et styrekurs gir en god forståelse for hvilke roller det er i styrearbeidet og dets oppgaver. Rollene er eiere, styret, daglig ledelse, ansattvalgte og administrasjon. Men hvilke tema skal behandles i styret og generalforsamling? Og hvilke forpliktelser har du, hvem har ansvar, hvilke lovverk, hva er nyttig og god strategi og ikke minst hvordan kan styret bidra til sunn økonomi? Hva kan den enkelte bidra med? Relevante caser. Hvordan kan man benytte styret til å nå virksomhetens mål? Hvordan være i posisjon til å ta på seg styreverv?  

Kurset er inndelt i følgende moduler. 

 1. Grunnleggende styrearbeid:
  Grunnleggende kompetanse og forståelse av styrearbeid. Her får du vite hva som er styrets oppgaver, roller og myndighet i selskapet. Du får også en innføring i den økonomiske risikoen, lover og regler. 
 1. Daglig leder og styret:
  Daglig leders rolle, økonomiske ansvar, rapporteringsplikt, innhold og frekvens, og det personlige erstatningsforholdet i et AS. 
 1. Styremøte og økonomi: 
  Gjennomføring av styremøte med agenda, protokoll, lover og formalia.
  Oppgavene til dem som sitter i styret, rapporterer til styret, eller er styresekretær. I tillegg har studieenheten en introduksjon til økonomi- og regnskapsfaget. Strategi og digitalisering. 
 1. Praktisk styrearbeid med sjekklister, tips og råd. 

For deg som er interessert i styrearbeid eller er eier, observatør, styresekretær, styremedlem, styreleder og daglig leder. Dersom du er med i et lag eller en forening borettslag kan du ha glede av kurset, fordi det gir innsikt i hva man må ta hensyn til dersom man er medlem av et styre.

Meld deg på styrekurs for å få innsikt og forståelse for styrearbeid! 

Kursholder Inger Marie Ellingsen er daglig leder av Styre og Ledelse AS der hun har ansvaret for den totale driften i tillegg til å være foreleser og rådgiver. Hun er utdannet cand. mag. fra Universitet i Oslo, har en master i management fra BI, samt ettårig pedagogisk utdanning. Inger Marie Ellingsen har også omfattende leder- og arbeidserfaring fra Telenor og media. Inger Marie er lærer på NooA. Hun har også utviklet dette kurset, og vi ser frem til å øke vår kompetanse rundt styrearbeid med Inger Marie som vår kursholder! 

04Oct 2022

7:00pm-8:00pm

Ekstraordinært årsmøte

Det avholdes ekstraordinært årsmøte 4.10.2022 kl.19, da to av våre styremedlemmer dessverre må trekke seg.

Saksliste for årsmøtet:

 1. Valg av dirigent.
 2. Valg av referent.
 3. Valg av 2 medlemmer til å underskrive protokollen.
 4. Godkjenning av fullmakter.
 5. Godkjenning av innkallingen.
 6. Valg

Møtet avholdes på Teams:
Møte-ID: 313 134 362 849
Passord: cuwq58

01Sep 2022

6:30pm-9:00pm

Kvinner - karriereutvikling med stil

Velkommen til en festaften med, ikke bare en, men to fyrverkeri av noen damer! Her blir det to foredrag du ikke vil gå glipp av, bobler i glasset og hyggelige overraskelser.

Marianne Jemtegård har lang erfaring fra å veilede nordmenn med å finne tidløs og god stil, og ikke minst hvordan man finner en personlig stil i verdens svært skiftende trendbilder. Mange kjenner henne fra God morgen Norge, der hun som TV2s moteekspert guider seerne gjennom de siste trendene fra inn- og utland og bidrar med gode tips.

Marianne er utdannet journalist og har over 10 år i motebransjen som sjefredaktør, stylist og blogger, hun har et godt grep om hva som rører seg på motefronten. Og som internasjonal jetset-DJ sørger hun også for at feststemningen alltid er på topp!

Vi gleder oss til å være med på Mariannes gründerreise i underholdnings- og mediabransjen! Hun er en fest av en kvinne, og med fokus på motivasjon og egennytte i sine foredrag, er vi sikre på at dette blir et foredrag med fart og spenning. I tillegg skal Marianne dele av sin kompetanse og gi oss nyttige tips og triks for powerdressing, og hvordan “ta et rom” med selvsikkerhet og stil.

Elaine Bloom er en foredragsholder utenom det vanlige – hun må oppleves! Hun er energisk og formidler sitt budskap med masse liv og energi – det er helt tydelig at denne dama brenner for faget sitt. Hun har en egen evne til å kombinere det evidensbaserte og empiriske med unike historier, hun formidler budskapet med humor og innlevelse. Med bred kompetanse og flere tusen timers erfaring innen ledelse, rekruttering, coaching, mentaltrening, undervisning og karriereveiledning, har hun mye å bidra med. Hun er opptatt av en helhetlig tilnærming til karriere; det fysiske, mentale, emosjonelle og spirituelle, og hun formidler budskapet om karriereutvikling i et livsperspektiv. Med Elaine og Marianne på lag vil vi få en koffert full av verktøy å ta med videre i våre individuelle reiser. Om du ønsker å utvikle dine karrieremuligheter, endre kurs i livet, går med en gründerdrøm eller bare vil ha det GØY; så er dette kvelden for deg!

Billetter kjøper du her

09Jun 2022

6:30pm-9:00pm

Velkommen til en aften med retorikk og gode smaker

Nova Pro avslutter sesongen med foredrag om retorikk; hvordan kan vi bli bedre på å kommunisere det vi faktisk ønsker å kommunisere, både privat og i jobbsammenheng? Og så avrunder vi festen med et innblikk i gin'ens allsidige verden, med et foredrag og smaksprøver.

Årets sommeravslutning vil by på et innblikk i retorikk og ginens verden.

Nova Pro avslutter sesongen med foredrag om retorikk; hvordan kan vi bli bedre på å kommunisere det vi faktisk ønsker å kommunisere, både privat og i jobbsammenheng?
Og så avrunder vi festen med et innblikk i gin'ens allsidige verden, med et foredrag og smaksprøver.

Vi får besøk av Ingeborg Ulsnæs som har en sterk passion for formidling og gode smaker. Hun vil ta oss med inn antikkens visdom om kunsten å overbevise, og hvordan dette er like relevant i dag. Hva gjør at vi forstår språket slik vi faktisk gjør det, og hvordan kan vi effektivt kommunisere i ulike situasjoner og til ulike grupper. Nyttig lærdom å ta med seg både i jobbsammenheng og privat!

I tillegg til kunnskap om retorikk og kommunikasjon er Ingeborg vinkelner med sansen for gin. Gode smaksopplevelser, som for eksempel en god gin & tonic handler om gode råvarer, balanse i smakene og en lekker utforming – og ikke minst, god stemning. Vi håper på god stemning og gode smaker når vi skal både lære og smake. Og inntil alt dette her serverer vi en enkel tapas.

Billettene finner du på Ringbillett.
Arrangementet er åpent for både medlemmer og andre interesserte.
Er du ikke medlem ennå kan du bli det her
Velkommen til en smakfull og lærerik sommeravslutning!

05Apr 2022

5:30pm-10:00pm

Lillelørdag 2022

På grunn av restriksjoner knyttet til korona i januar ble arrangementet utsatt, men nå er vi klare til å invitere til vår årlige festaften Lillelørdag tirsdag 5.april!

Her er alle velkommen til en spennende kveld med engasjerte og modige kvinner.

Billetter til arrangementet kjøpes på Ringbillett: Kjøp billetter her
Dørene åpnes kl.17.30. Programmet starter kl.18.00. Vi starter kvelden med velkomstdrink og en deilig tapastallerken og med god tid til å hygge oss ved bordene.

Cecilie Skog

Cecilie Skog kommer med foredraget Cecilies verden. Cecilie er en av verdens mest profilerte og meritterte eventyrere. Første kvinnen i verden til å nå det høyeste fjellet på hvert av de syv kontinentene, i tillegg til å ha besteget «de tre polene» Mount Everest, Nordpolen og Sydpolen. Denne kvelden tar hun deg med på et strabasiøst eventyr gjennom storslått natur. Essensen er ikke det harde slitet eller prestasjonene i seg selv, men den enorme gleden over å kunne realisere sine største og innerste drømmer.

Feeling Good

Tre av våre fremste kvinnelige sangere; Ida Olderøy Weggersen, Margrete Lad og Benthe Lie Fjeldheim med Håvard Jakobsen på Tangenter, ønsker å gi oss en «Feeling Good»-opplevelse og en smakebit av et nytt spennende samarbeid.

Kåring av årets kvinnelige forbilde

Det blir syvende året vi skal kåre årets kvinnelige forbilde i Ringeriksregionen. Det gleder vi oss til, men før det skjer så skal vi nyte Klækken hotell sin deilige dessertbuffet.

ARTICA

Til å lede oss igjennom denne festkvelden har vi fått konferansier ARTICA – en ung, men ikke uerfaren, drag-artist som holder til i Kristiansand men som selv er fra Ringerike. En uoppdaget superstjerne som elsker å showe for et publikum på scenen.
Det er bare å glede seg!!

16Mar 2022

6:00pm-8:30pm

Årsmøte NovaPro 2022

Velkommen til årsmøte 2022 i NovaPro på ByLab Hønefoss.

Tid: 16.mars kl.18.00
Sted: ByLab Hønefoss
Etter årsmøtet får vi besøk av de to gründerne bak Knittersbox, Vår Synnøve S. Johansson og Christiane Ødegård. De vil fortelle om sin gründerreise og ikke minst hva Knittersbox er. De vil også ha med seg strikkebokser for salg.
Strikkeglad eller ikke – dette blir en inspirerende kveld med engasjerte og dyktige kvinner.

08Mar 2022

6:30pm-9:00pm

Kvinnedagen 2022

På kvinnedagen 8. mars er det klart for et nytt arrangement i regi av Novapro og Ringerike Soroptimistklubb. Vår hovedgjest, den norsk afghanske forfatteren Mariam Rasouli, representerer i høyeste grad et aktuelt tema, etter det nylige norgesbesøket til Taliban.

Mariam Rasouli kommer fra Herat i det vestlige Afghanistan. Hun kom til Norge som flyktning i 2003 og er i dag miljøarbeider i et kommunalt bofellesskap for unge, enslige flyktninger og asylsøkere i Trondheim.

Da Taliban igjen tok makten i hjemlandet i sommer, fant Mariam Rasouli frem boka hun lenge har hatt liggende i skrivebordsskuffen. «Jeg tenkte at nå starter krigen, og at det jeg skriver om igjen er svært aktuelt. Jeg ønsker at boka skal oppfattes som et rop fra afghanske kvinner, i håp om at de blir hørt.» Boka tar et oppgjør med æreskulturen, og forteller om barneekteskap og vold i et mannsdominert samfunn, og kvinnenes kamp for å overleve. Hun skriver ikke kun om egen historie, men historiene til millioner av afghanske kvinner.

Debutromanen «Blomsten og trollet» utspiller seg i Afganhistan under sovjetisk okkupasjon, borgerkrig og etter at Taliban tok makten og regjerte fra 1996. Vi følger Fatima fra hun er liten pike til hun som ung kvinne og mor forvises av en eldre ektemann ut av landet og havner i Norge. Vold, overgrep og tvangsekteskap er stikkord i historien.

Leder i Ringerike Soroptimistklubb, Bente Krogstad intervjuer hovedgjesten Mariam og leser fra hennes bok. Vi får et innblikk i livet til afghanske kvinner der og her i Norge. Kan vi som medmennesker og engasjerte kvinner i Norge bidra til at deres stemme blir hørt og integrere dem i vår hverdag og kvinneroller?

Leder av Novapro, Tone Reneflot Thoresen og Norgesunionen (styret for Soroptimist Norway), Grethe Sørensen, vil innlede om sine kvinnenettverk. Det blir musikalske innslag av vårt lokale damekor Decibel. Kvelden bindes sammen av konferansier Ann Skadsdammen.

Mariam har med sin bok for salg denne kvelden. 50 % av inntektene går til hennes nettverk i Norge og Afghanistan som bidrar med matutleveringer til hennes folk i nød. Vi ønsker dere hjertelig velkommen til årets kvinnedagsarrangement!

KJØP BILLETTER HER

17Nov 2021

6:30pm-11:00pm

Nettverkskveld på Værket 17. november

Vi er glade for å endelig kunne invitere til ny nettverkskveld på Værket! Onsdag 17. november møtes vi fra 18.30 for å bli bedre kjent og få litt godt å drikke og spise. Målet med disse kveldene er å legge rammene for en uformell møteplass for medlemmer i nettverket, men også for de som er nysgjerrige på NovaPro eller har lyst til å knytte nye bekjentskaper i Ringeriksregionen. Værket har utvidet siden sist så det er enda bedre rom for de gode samtalene, og å få kjenne litt på konkurranseinstinktet.

Styret i NovaPro stiller i lett gjenkjennelige, rosa t-skjorter og ønsker alle velkommen! Med en hyggelig kveld som eneste agenda håper vi å se mange av dere rundt shuffleboardet på Værket Industribar i Stabellsgate 2!

16Oct 2021

3:00pm-6:15pm

Rosa sløyfe aksjon i hockeyhallen

NovaPro, Brystkreftforeningen Ringerike og omegn og Ringerike Ishockeyklubb arrangerer 16.oktober Rosa sløyfe aksjon i hockeyhallen.

Målet med Rosa sløyfe-aksjonen er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft samt å støtte brystkreftforskning.
Kl.15.00 Dørene åpner. Her vil du møte NovaPro og Brystkreftforeningen Ringerike og omegn på felles stand. Det blir salg av diverse effekter til inntekt for Rosa sløyfeaksjonen. Vi spanderer også litt passende forfriskninger.
Kl.16.00 Hockeykamp Ringerike Panthers mot Stjernen. Gutta fra Ringerike stiller i spesial designede drakter for Rosa sløyfe-aksjonen. Deler av inntektene fra kampen går også til aksjonen.
Billetter kjøpes i Ringerike Panthers-appen.
Vi håper mange damer vil komme på hockeykamp denne dagen og være med å støtte opp om denne viktige aksjonen. Kle deg gjerne i rosa! Tidlig oppdagelse av brystkreft er tema for aksjonen i 2021.

 

 

13Oct 2021

5:00pm-8:30pm

Utøya - omvisning og foredraget "Ingen mann er en øy"

Vi inviterer til en kveld hvor daglig leder på Utøya Jørgen Watne Frydnes tar oss med på en omvisning på øya. Etter omvisningen holder han foredraget «Ingen mann er en øy» som også er tittelen på boka hans.

Gjenreisingen av Utøya etter 22. Juli 2011 har vært en lang og vanskelig prosess. Boka «Ingen mann er en øy» forteller den historien. På godt og vondt. Og vi får høre Jørgen fortelle historien selv.

Kl. 17.00   Oppmøte parkeringsplass  brygga  v/gamle Veikroa  for å ta båten samlet over.

 • Kl. 17.15   Omvisning
 • Kl. 18.30   Deilig fiskesuppe
 • Kl. 19.15   Foredrag og en kopp kaffe
 • Kl 20.30   Avslutning (cirka tid)
 • Båten er klar hvis noen må reise tidligere.

Pris inkl middag.

 • Medlemmer NovaPro: kr 450,-
 • Ikke medlemmer: Kr 510,-

Påmelding:
Innbetaling av deltageravgift via Vipps til 100522, eller til kontonr. 2230 27 34600, merket «Utøya» innen 10.oktober.

02Sep 2021

7:00pm-9:00pm

Kvinner i ledelse, mote og økonomi

Kine B. Hartz, sjefredaktør i Norges største motemagasin Costume kommer sammen med to av landets dyktigste økonomijournalister, Jorun Sofie Fallmo Aartun og Anita Hoemsnes til Hønefoss!

Fallmo Aartun og Hoemsnes har sammen skrevet boken «Penga og Livet – ta grep om egen økonomi. Bli en økonomisk superkvinne».

Vi frister med goodiebags fra forskjellige butikker i Hønefoss, det siste Costume, tilbud på abonnement av magasinet og kjøp av boken «Penga og Livet».

Kine B. Hartz er oppvokst i Hønefoss, nærmere bestemt på Rabba og har gått 12 års skolegang her, før hun tok veien fatt videre. Vi er stolte over å invitere henne tilbake til hjembyen og gleder oss til å høre mer om hennes vei inn i motebransjen, hvordan det er å lede Norges største motemagasin, og hvilke verdier hun legger til grunn i sitt lederskap i denne bransjen.

Forfatterne av boka Penga og Livet, tar for seg den indre uroen vi kvinner kan føle på når vi tenker personlig økonomi. Visste du at seks av ti kvinner sier de heller vil snakke om sin egen død enn penger? Jo, det stemmer ifølge en internasjonal undersøkelse. Forfatterne kommer til Hønefoss og Ringerike for å fortelle oss hva vi som kvinner kan ta tak i for å bli økonomiske superkvinner.

Jorun Sofie F. Aartun har 12 års erfaring fra Dagens Næringsliv og har markert seg som en dyktig, allsidig og dagsordensettende næringslivsjournalist. Hun har spilt en sentral rolle i DNs journalistikk om kjønnsdelt arbeidsliv og er sammen med Anita Hoemsnes en av initativtakerne til Facebookgruppa DN Kvinner.

Anita Hoemsnes har skrevet om privatøkonomi og arbeidsliv i Dagens Næringsliv i over 20 år og regnes som en av de fremste privatøkonomieksperter i norsk presse. Hun jobber som kommentator i DN.

Billetter kjøper du her

18May 2021

6:30pm-8:00pm

Slik lykkes du på LinkedIn

Vi inviterer til digital workshop med Alisa T. Jensen fra HR Ekspertene.

Det har aldri vært viktigere å være tilstede på LinkedIn enn det er i dag.  LinkedIn har alltid vært viktig for profesjonell nettverksbygging, karriere og B2B kommunikasjon. De siste 12 månedene har nettverket opplevd økt aktivitet og fått en enda viktigere rolle, ettersom både arbeidsliv og næringsliv er flyttet til skjerm.

Nå som "alle" på jobb møtes på LinkedIn, still deg selv følgende spørsmål:

 • Hvordan "ser du ut" hvis noen søker deg opp på LinkedIn i dag?
 • Jobber LinkedIns algoritmer for deg eller mot deg?
 • Hvor bevisst er du på mulighetene LinkedIn gir deg i profesjonell sammenheng?

LinkedIn gir deg muligheten til å presentere deg på en profesjonell måte overfor dine forretningsforbindelser, potensielle samarbeidspartnere, kunder, rekrutterere og arbeidsgivere.

LinkedIns algoritmer hjelper deg å bli funnet for din kompetanse - hvis du ikke forvirrer dem med å kopiere CVen rett inn i profilen, for da jobber de ofte mot deg.

Din aktivitet på LinkedIn kan brukes for å bygge opp din personlige merkevare og posisjoneringen du ønsker å ha på markedet - hvis du er bevisst på det.

For å lykkes på LinkedIn trenger du en forståelse av nettverkets algoritmer og dynamikk, og en god strategi. Begge deler skal vi gå inn på under workshopen - bli med! NB Begrenset antall plasser.

Workshopen ledes av Alisa T. Jensen - executive coach, LinkedInekspert, og grunnlegger av HR EKSPERTENE.

Bindende påmelding til: post@novapro.no innen 14.mai, obs! max 30 deltakere
Deltakeravgift:

 • Medlemmer: kr 300,-
 • Ikke-medlemmer kr 400,-
 • Betales inn til kontonr 2230 27 34600 eller Vippses til 100522, merk LinkedIN
 • Link til digitalworkshop sendes ut i forkant av workshop

 

24Mar 2021

6:00pm-8:00pm

Digitalt årsmøte i NovaPro med foredraget "Smart sparing"

Årsmøte 2021 blir gjennomført digitalt pga korona.
Program:
kl. 17.50 Logg deg på så du er klar
kl. 18.00 Årsmøte starter
ca kl. 19.00 Foredraget "Smart sparing" v/representant fra DnB og #huninvesterer
Menn eier 75% av alle fond og aksjer, men i 2019 skapte norske kvinner økonomisk likestillingshistorie! Aldri før har så mange kvinner investert i egen fremtid, og pilene fortsetter å peke oppover også i 2021. Etter at DNB startet #huninvesterer har det i perioder vært flere kvinner enn menn blant deres fondskunder - det er historisk!
Og i kveld kan du få innsikten og motivasjonen du trenger for å begynne å investere, slik at du også kan skape historie og være med å tette kapitalgapet mellom menn og kvinner.

Anbefaler å laste ned  Zoom-appen på tlf eller pc, og logge seg på 10 min før start, slik at alle er klare til kl.18.00.

Her er lenke til selve web-arrangementet:
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/87621763898
Meeting ID: 876 2176 3898

Med oss som teknisk arrangør har vi Maria Thunshelle fra Dreambuilding AS, et Hole basert firma med mye erfaring med workshop fasilitering fysisk og digitalt. Du når Maria på 95961242 hvis du skulle trenge hjelp.

11Feb 2021

7:00pm-8:00pm

Å herske og beherske – et webforedrag om hersketeknikker

Har du opplevd å bli overkjørt eller latterliggjort, blitt kalt «lille venn», eller har viktig informasjon bevisst blitt holdt unna deg? Da har du sannsynligvis blitt utsatt for en hersketeknikk.

Vi har prøvd å få til et arrangement med Vibeke Holtskog, men har blitt stoppet av korona. Nå ville vi ikke vente lenger og valgte å få Vibeke til å kjøre foredraget om hersketeknikker på web.

Påmelding på epost innen 9.februar: post@novapro.no 
Pris: kr 300 for medlemmer/350,- for ikke-medlemmer.
Betaling: Husk å merke nettforedrag.
Vipps til 100522 eller til konto:2230 27 34600
Lenke til webforedraget sendes ut nærmere arrangementet når påmelding og betaling er registrert.

 

Her vil du lære å kjenne igjen de vanligste hersketeknikkene, og få gode råd for hvordan du kan møte og motstå dem.

Hersketeknikker er uttrykksmåter og atferd som noen bruker for å få en annen person til å føle seg underlegen og dum. Mennesker som bruker hersketeknikker, er først og fremst opptatt av å vise at de har makt. De ønsker å fremheve seg selv på bekostning av andre. Hersketeknikker brukes også ubevisst og tilfeldig, uten å være planlagt. Kanskje har du selv brukt hersketeknikker, uten å være klar over det?

Når hersketeknikkene virker, får de deg ut av balanse, og kan gjøre deg nervøs og usikker. Du kan føle deg mindreverdig, ubekvem eller forbannet. Hersketeknikker sår tvil – om kunnskap, verdi, betydning og meninger. For å kunne si fra på en profesjonell måte, må du kunne analysere hva som skjer i situasjonen, samt vite hvordan du best skal fremstå tydelig og saklig i møte med ufin kommunikasjon.

12May 2020

7:00pm-8:30pm

Åpent årsmøte i NovaPro med spennende nettmøte

Vårt opprinnelige årsmøte måtte avlyses pga coronasituasjonen, men nå blir det årsmøte på nett istedet 12.mai kl.19.00. Etter årsmøtesaker blir det et spennende innlegg av Linn Marie Hallum og Kristin Ranem Rønsdal fra Ringerike Næringsforening. De vil fortelle om hvordan de jobber nå med fokus på Hønefoss sentrum og byutviklingsprosjektet. Vi gleder oss til et spennende nettmøte.

OBS!! Påmelding til årsmøtet: alle som ønsker å delta må sende en epost til post@novapro.no, slik at vi kan sende ut årsmøtepapirer og link til nettmøte. Påmelding innen 7.mai.

 

08Mar 2020

5:00pm-7:00pm

Kvinnedagen "Glemte kvinner i glemte kriser" foredrag ved Lindis Hurum

Vi markerer kvinnedagen 8.mars i samarbeid med Ringerike Soroptimistklubb og Ringerike bibliotek. Foredrag ved Lindis Hurum.


Foto: Mette Eriksen

"Kvinner er alltid av de mest sårbare, sammen med sine barn. Det å være kvinne i en glemt krise er ekstra vanskelig. Jeg har ofte møtt kvinner med en enorm indre styrke og kraft til å verne om sin familie selv i de mest håpløse og umenneskelige situasjoner.  Jeg vil gjerne være deres stemme og fortelle deres historier fordi jeg ser det på som min plikt – og fordi jeg er sikker på at også norske kvinner vil kjenne seg igjen. Og det er først når man ser seg selv i den andre at man vil ønske å bidra til endring. Kunnskap om en krise er en forutsetning for at den skal kunne løses eller avhjelpes. Fordi færre dør, når flere vet."

Lindis Hurum er feltarbeider i Leger Uten Grenser og kjent som en kritisk samfunnsdebattant. Tidligere kåret til Årets modigste kvinne og Årets ildsjel.

Underholdning av Ringerike kulturskole.

Sted: Ringerike bibliotek
Tidspunkt: 8.mars kl. 17-19
Pris: kr.150,- inkl enkel servering, billetter kjøpes på www.ringbillett.no

20Feb 2020

7:00pm-10:00pm

Nettverkskveld på Værket Industribar

Vi gjentar suksessen fra sist nettverkskveld: Helt uten program, helt uten agenda - men med et godt formål! Bli bedre kjent!

Denne gangen møtes vi på Værket Industribar i Stabellsgt 2. Her hygger vi oss med litt godt i glasset også mulighet for å bestille seg noe smått å spise, gode samtaler og ikke minst muligheten for å spille shuffleboard.

Styret i NovaPro stiller lett gjenkjennbare i rosa t-skjorter og ønsker alle velkommen!

22Jan 2020

6:00pm-10:00pm

Lillelørdag 2020

NovaPro har den glede å invitere til vår årlige festaften Lillelørdag! Her er alle velkommen til en kveld som fylles med innlegg fra engasjerte og modige kvinner.

Billetter kjøpes på www.ringbillett.no

EQUALITY CHECK - på vei mot et mer gjennomsiktig og likestilt arbeidsliv. Marie Louise Sunde og Isabelle Ringnes

Hvordan står det egentlig til med likestillingen i Norge? Hvilke former for ubevisst diskriminering foregår fortsatt? Hva har skjedd siden Marie Louise besøkte Lillelørdag i 2018? Isabelle og Marie Louise står bak organisasjonen Hun Spanderer. De vil gi oss en faktabasert, konstruktiv og ikke minst humoristisk tilnærming til likestillingsfeltet med fokus på løsninger. Mulighet til å kjøpe boken deres «Hvem spanderer? fordommene du ikke visste du hadde».


Isabelle Ringnes og Marie Louise Sunde. Foto: Kristoffer Myhre

ANJA & GRO - HELT UTEN BALLER

To av de beste håndballspillerne gjennom tidene har lagt ballen på hylla. Men Norges tøffeste par er ikke ferdig med å inspirere og by på sitt dynamiske samspill. Anja og Gro gir deg et innblikk i hvordan skape fundamentet som gir styrken til å være seg selv, og til hver dag å strekke seg etter det man ønsker. Hvordan du best kan være modig når du egentlig er litt redd, samt å stå imot fordommer, kroppshysteri, fasadedyrking og generell mental fattigdom.

Det blir musikalske innslag fra AYKO – låtskriver og sanger Nikoline Roarsdatter Christensen fra Hønefoss. Vi skal igjen kåre årets kvinnelig forbilde i Ringeriksregionen. Og til å lede oss igjennom denne festkvelden har vi fått Karin Källsmyr. Det blir også god tid til å hygge seg sammen og nyte deilig mat og drikke. Denne gangen starter vi kvelden med et godt måltid.


Artisten Ayko og konferansier Karin Källsmyr.

13Nov 2019

7:00pm-9:00pm

Økonomi i styrearbeid

NovaPro med Ellen Ørpen Aamodt (autorisert regnskapsfører) og Harriet Slaaen (næringssjef i Ringerike kommune) i spissen, ønsker å invitere deg til en kveld der du får mer kunnskap om hva regnskapet forteller om selskapets drift.

I tillegg vil to lokale kvinner dele sine erfaringer:
Katrine Malmo (tidligere styreleder for Tyristrand vannverk) deler sine erfaringer og motivasjon for å sitte i styrer.
May Janne Botha Pedersen (klinikkdirektør Ringerike sykehus) deler sine erfaringer, både som nyvalgt styremedlem i Ringerikskraft AS og i sin posisjon som direktør hvor hun må forholde seg til sitt styre.

Thorbjørnrud hotell serverer oss smakebiter av sine lokale fristelser av ost og spekemat.

Pris: Medlemmer av NovaPro kr 100,-
Ikke-medlemmer kr. 150,-
Påmelding ved betaling til kontonr 2230 27 34600 eller Vippses til 100522.

Dato: 13.november kl 19-21
Sted: Thorbjørnrud hotell

08Oct 2019

7:00pm-11:00pm

Nettverkskveld på Gledeshuset

Helt uten program, helt uten agenda - men med et godt formål! Bli bedre kjent!

Vi møtes i baren på Gledeshuset for å hygge oss over noen av de forfriskningen de kan tilby der. En uformell møteplass for medlemmer i nettverket, men også for de som er nysgjerrige på NovaPro og/eller har lyst til å knytte nye bekjentskaper i Ringeriksregionen.

Styret i NovaPro stiller lett gjenkjennbare i rosa t-skjorter og ønsker alle velkommen!

07Sep 2019

10:00am-3:00pm

Møt oss på Ringeriksdagen 2019

Lørdag 7.september arrangeres Ringeriksdagen og NovaPro er på plass med egen stand. Kom innom standen vår og bli mer kjent med oss og våre aktiviteter.   Les mer om Ringeriksdagen her. 

May Janne Botha Pedersen, Anne Lise Rian og Liv Gravdahl koste seg på stand for NovaPro under Ringeriksdagen 2018.

05Sep 2019

5:00pm-8:00pm

Kurs i styrearbeid

NovaPro arrangerer kurs i styrearbeid over to kvelder (5. og 12.september). Nå er sjansen til å styrke din kompetanse innen styrearbeid. Bli mer trygg og effektiv i styret, øk forståelsen for styrets plikter og oppgaver. Praktiske vinklinger med styrets verktøykasse og virkelighetseksempler gjør deg bedre rustet til styrehverdagen.

NovaPro har på nytt engasjert siviløkonom Arild I. Søland, daglig leder Institutt for bedriftsutvikling og siviløkonom Pål A. Søland, programdirektør Board Performance Program. De gjennomførte høsten 2018 et svært nyttig kurs i styrearbeid for 30 engasjerte NovaPro-kvinner. Arild og Pål har jobbet med styrer, i styrer og trent styremedlemmer over mange år. Erfaringen har gjort de dyktig i å formidle styrearbeidets praktiske dimensjon.

Tid:
5. og 12.september, kl. 17.00 – 20.00 (kurset går over to kvelder)
Sted: USN, campus Ringerike

Innhold:

 • Styrer, styrers arbeid og verktøy i styrearbeidet
 • Styrearbeid og styresammensetting
 • Praktisk strategiarbeid
 • Økonomi for styremedlemmer
 • Utdeling av kursbevis

Pris:
Medlemmer NovaPro: kr 1250-
Ikke medlemmer: Kr 1500,-

Påmelding:
Bindende påmelding til post@novapro.no
Innbetaling av deltageravgift til kontonr. 2230 27 34600,
merket «Styrekurs» innen 20.august

PS. De som får dekket kurs av arbeidsgiver, kan vi sende faktura til.

13Jun 2019

6:00pm-9:30pm

Sommeravslutning

Utøya er i dag en åpen, tilgjengelig og inkluderende arena for å engasjere, lære og minne.  De har funnet en balanse som ivaretar behovet både for å minnes og for nytt liv. Et sted for debatt, engasjement og refleksjon.Et levende demokrati trenger et mangfold av stemmer. Det forutsetter en ytringskultur hvor det føles greit å mene og stå for noe. Dessverre fungerer ikke virkeligheten alltid etter de demokratiske idealene.

NovaPro setter denne kvelden fokus på kvinnelig deltagelse i samfunnsdebatten.

Kl. 17.45   Oppmøte parkeringsplass   ved   brygga for å ta båten samlet  over (tar ca 5 min).
Kl. 18.00   Programmet starter med omvisning, foredrag og avsluttes med middag
Kl 21.30  Avslutning (cirka tid).  Båten er klar hvis noen må reise tidligere

Pris inkl middag.
Medlemmer NovaPro: kr 445,-
Ikke medlemmer: Kr 495,-

Påmelding:
Innbetaling av deltageravgift via Vipps til 100522 eller til kontonr. 2230 27 34600, merket «sommeravslutning» innen 6.juni

14May 2019

6:00pm-9:00pm

Holey Baloney

Historien om spekekunstnerne på Ask gård som gikk fra et lite stabbur til stor suksess.

Vi gleder oss til å høre Anne Marte Evang fortelle om hvordan eventyret startet, hva gründerreisen har krevd underveis og hva som har gjort at de har lykkes.
ASK gård er en økologisk produsent av spekemat og andre kjøttvarer. Ask gård foredling ble startet i 2013 av Anne Marte og Kristoffer Evang i et 22 kvm stabbur med råvarer fra egne økologiske sauer. Allerede året etter var de inne i nybygd pølsemakeri på 160 kvm på gården. Deretter har det gått slag i slag; i 2017 omsatte bedriften for over 7 millioner kroner og den sysselsetter i dag fem personer. Ask gård foredling har fått en rekke priser for kvaliteten på produktene sine. Senest fikk spekepølsen Holy Baloney tildelt Spesialitet fra Matmerk.

Her blir det også mulighet for å smake på produktene fra ASK gård.

Sted: Fengselet kulturstiftelsen

Påmelding ved innbetaling av deltakeravgift til:
kontonr 2230 27 34600 eller Vippses til 100522

Medlem: kr 50,-
Ikke medlem: kr 100,-

20Mar 2019

6:30pm-9:00pm

Årsmøte NovaPro

Vi arrangerer tradisjonelt årsmøte i Fengselet, rettssalen kl.18.30

Etter årsmøtet blir det foredrag av Anne Jørgensen og Laila Løvhøiden. De jobber for Kartverket i Hønefoss, men har hele verden i fokus. De skal fortelle oss mer om sitt spennende arbeid og brennende engasjement i FN innenfor geodesi.Geografisk informasjon og geodesi legger grunnlaget for mye i samfunnet – som overvåking av klimaendringer, planlegging og all kartlegging – og ikke minst for GPS i min og din mobiltelefon. Så dette er et spennende tema!

08Mar 2019

4:30pm-6:30pm

Helene Uri på Kvinnedagen 8.mars

NovaPro markerer årets kvinnedag sammen med Soroptimistene og Ringerike bibliotek.
Forfatter Helene Uri kommer med tema: Kvinner, menn og språk

Musikalske innslag og enkel servering
Boksalg m/signering

Billetter kjøpes på www.ringbillett.no

22Jan 2019

5:30pm-10:30pm

5 års jubileum for Lillelørdag!

NovaPro har den glede å invitere til 5-års jubileum for vår festaften Lillelørdag! Kvelden fylles med innlegg fra engasjerte og modige kvinner.

 

ANNE LINDMO


Foto: Seminarpartner

Anne er landets ubestridte talkshowdronning. Hun er kåret til Norges beste kvinnelige programleder fem ganger, og i 2017 vant hun Gullruten i kategorien beste underholdningsprogram. Hun ser tilbake på en lang karriere i NRK, har jobbet både i radio og tv og vil dele sine erfaringer med oss i et fremragende foredrag om mot, mot til å lykkes! Det er aldri noen som gir deg drømmejobben din – den må du selv drømme frem, så må du våge – og til slutt må du jobbe. Som et beist.

SOFIE FROST


Foto: Astrid Sand Samnøy

Sofie er skuespiller og slampoet. Hun har tatt Norge med storm med sine ærlige og personlige dikt om tabubelagte temaer. Det siste året har hun rukket å bli Norgesmester og Nordisk mester i slampoesi, samt komme til finalen i årets Norske Talenter.

MONICA THALLINGER


Monica Thallinger er en av Norges tøffeste barneleger. Hun har hatt mange oppdrag med Leger uten grenser hvor hun har jobbet i diverse epidemi (ebola, meslinger etc), krig og konflikt områder. Siste oppdrag var i Den Sentralafrikanske Republikk og Mosul i Irak i 2017. Hun har tatt doktorgrad i nyfødtgjenopplivning i Tanzania, fire uker før disputasen var hun fremdeles i Irak på oppdrag for Leger Uten Grenser. « Å jobbe i noen av verdens mest krevende humanitære kriser er utfordrende. Som feltlege jobber jeg under utrygge forhold i krysningspunktet mellom liv og død hvor jeg opplever å være nær mennesker på sitt aller mest sårbare. Jeg ønsker å snakke om de stemmeløse kvinnene og barna som ikke høres i krig og konflikt.»

Vi skal igjen kåre årets kvinnelig forbilde i Ringeriksregionen.

Det blir underholdning av ypperste slag av Musikalkollektivet. Og til å lede oss igjennom denne festkvelden har vi fått Hilde Dahlen.

Det blir også god tid til å nyte Klækken hotell sin deilige tapasbuffet og hygge seg sammen. Og kanskje blir det noen overraskelser….

Billetter kjøpes på Ringbillett

14Nov 2018

6:30pm-10:00pm

Ida Børresen - min vei til ledelse

NovaPro inviterer til nettverksmiddag på General hotell.

 

 

Ida Børresen vil være innleder med følgende tema: Min vei til ledelse, hva er viktig for meg som leder og om kvinner i ledelse.

Ida Børresen (68) er utdannet cand. polit i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun har en lang karriere bak seg hovedsakelig i offentlig forvaltning bl. a som byråsjef i Justisdepartementet. ekspedisjonssjef og departementsråd i Kunnskapsdepartementet, direktør for Utlendingsdirektoratet og direktør på Stortinget.
I tillegg har hun hatt en rekke styreverv bla i Oslo Filharmonien og Nationaltheatret.

Og så skal vi selvsagt kose oss sammen og nyte deilige italienske pizzaer fra General hotell.

Det er begrenset antall plasser på dette arrangementet, første mann til mølla og medlemmer har fortrinnsrett.

Påmelding:

 • Send epost til post@novapro.no
 • Få bekreftelse på registrert påmelding og ledig plass
 • Betal deltakeravgift via Vipps 100522 eller til kontonr. 2230 27 34600,

Deltakeravgift:

 • Kr 350,- for medlemmer
 • Kr 400,- for ikke-medlemmer

24Oct 2018

5:00pm-8:00pm

Kurs i styrearbeid, del 2

Nå er sjansen til å styrke din kompetanse innen styrearbeid. Bli mer trygg og effektiv i styret, øk forståelsen for styrets plikter og oppgaver. Praktiske vinklinger med styrets verktøykasse og virkelighetseksempler gjør deg bedre rustet til styrehverdagen.

NovaPro har engasjert siviløkonom Arild I. Søland, daglig leder Institutt for bedriftsutvikling og siviløkonom Pål A. Søland, programdirektør Board Performance Program som har jobbet med styrer, i styrer og trent styremedlemmer over mange år. Erfaringen har gjort de dyktig i å formidle styrearbeidets praktiske dimensjon.

Tid:
17. og 24.oktober, kl. 17.00 – 20.00
Sted: Hønefoss sparebank

Innhold:

 • Styrer, styrers arbeid og verktøy i styrearbeidet
 • Styrearbeid og styresammensetting
 • Praktisk strategiarbeid
 • Økonomi for styremedlemmer
 • Utdeling av kursbevis

Pris for hele kurset inkl. del 1 og del2:
Medlemmer NovaPro: kr 1250-
Ikke medlemmer: Kr 1500,-

Påmelding:
Bindende påmelding til post@novapro.no
Innbetaling av deltageravgift til kontonr. 2230 27 34600,
merket «Styrekurs» innen 10.oktober

PS. De som får dekket kurs av arbeidsgiver, kan vi sende faktura til.

05Sep 2018

6:30pm-9:00pm

Hvorfor la andre bestemme for deg?!

Vi inviterer til en partipolitisk nøytral kveld på AKA Arena, med formål om økt bevisstgjøring og forståelse av hvordan vi kvinner kan påvirke politiske beslutninger, hva det er som hindrer oss og hva kan vi gjøre med det.

NovaPro arbeider for å bedre balansen mellom kvinner og menn der beslutninger tas. Vi ønsker derfor å sette fokus på kvinners engasjement i samfunnsspørsmål og det politiske liv. Det er et demokratisk problem at viktige beslutninger knyttet til våre liv lokalt og nasjonalt tas av grupper hvor kvinner er mindretall.

Hva kan vi gjøre lokalt i Ringeriksregionen?

PROGRAM
•Velkommen
•Innledning ved Inger Kammerud og May Britt Nordli
•Hvorfor er jeg politisk engasjert? v/ leder i Unge Høyre Sandra Bruflotog ordførerkandidat AP Kirsten Orebråten
•Diskusjon –Hvorfor skal kvinner lokalt engasjere seg? Hva er det som gjør at ikke flere kvinner engasjerer seg? Hva skal til for å få flere kvinner til å engasjere seg?
•Oppsummering
Inngang er gratis og arrangementet er åpent for alle. For å sikre en god gjennomføring av arrangementet ønsker vi at alle som skal delta sender oss en epost med påmelding til post@novapro.no.

Velkommen til en engasjerende kveld!

06Jun 2018

4:00pm-6:00pm

Vil jenter satse det som skal til for å få makt og innflytelse?

NovaPro og Ringerike bibliotek inviterer til foredrag ved Lisbeth Normann (tidligere leder av Norsk sykepleierforbund og statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet) før vi avslutter med Hønefossrevyen.

Foredrag ved Lisbeth Normann (tidligere leder av Norsk sykepleierforbund og statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet). Hindringer og muligheter for kvinner som vil bli ledere. Lisbeth sin erfaring er i hovedsak fra offentlig sektor og politikken, med vekt på helsetjenesten. Allikevel mener hun at mekanismene for å oppnå makt og innflytelse i helsetjenesten er overførbart til andre sektorer, og til privat virksomhet.

Program:
Kl 16.00 Litt å bite i fra Brasseriet Fengselet
Kl 16.30 Foredrag v/ Lisbeth Normann
Kl 18.00 Avslutning og felles avgang til Gledeshuset for de som blir med på revyen som starter kl 18.30

Påmelding:
Foredrag og revy inkl mat:
Medlemmer NovaPro: kr 550,-
Ikke medlemmer: Kr 600,-
NB!! Påmelding til post@novapro.no innen 10.mai

Kun foredrag inkl mat:
Medlemmer NovaPro: kr 150,-
Ikke medlemmer: Kr 200,-
Påmelding: Innbetaling av deltageravgift via Vipps til 100522 eller til kontonr 2230 27 34600,merket «Foredrag biblioteket» innen 1.juni

Velkommen!

17Apr 2018

6:00pm-9:00pm

Økonomi for ikke-økonomer

Mange av oss føler at økonomi og økonomiforståelse kan være en utfordring og kanskje en barrière for å ta steget inn i lederstillinger.  NovaPro har derfor tatt initiativ til en kveld med fokus på økonomi for ikke-økonomer.

Vi møtes på Ringerike sykehus 17.april kl 18 hvor controller Inger Lise Øen gir oss en innføring hva du som leder eller styremedlem minimum må vite om økonomi og økonomistyring. Det vil også bli et innlegg fra klinikkdirektør May Janne Botha Pedersen hvor hun presenterer Ringerike sykehus og hennes tanker rundt ledelse.

Program for kvelden:

 • Kl 18 Velkommen og liten innledning ved NovaPro
 • Kl 18.15 Økonomi for ikke-økonomer v/Inger Lise Øen
 • Kl 19.15 Pause
 • Kl 19.30 Presentasjon av Ringerike sykehus v/May Janne Botha Pedersen
  Slutt etter dette cirka 20.00. Men med mulighet for å gå litt over tiden.

Oppmøte ute i vestibylen på sykehuset. May Janne og Inger Lise viser vei videre til møterom.

Påmelding via Vipps til 100522 eller til kontonr 2230 27 34600, merkes med "økonomi":

 • kr 50,- medlemmer
 • kr 100,- ikke medlemmer

14Mar 2018

6:00pm-8:30pm

Årsmøte NovaPro 14.mars

Årsmøte i NovaPro avholdes 14.mars kl 18 i kantinen til Sparebank1 Ringerike Hadeland. Saker som ønskes behandlet må være sendt styret innen 1.mars på epost post@novapro.no. Enkel bevertning, alle er hjertelig velkommen! Inngang på baksiden mot Fontenehuset.

Etter årsmøtet:

Kl 18.45: Kort orientering om Sparebank1 Ringerike Hadeland. Banken stiller sine lokaler velvillig til låns for oss og vi hører gjerne om siste nytt fra dem.

Kl 19-20.30: Lær mer om LinkedIn. Mange av oss har en LinkedIn-profil og noen skulle gjerne hatt det men vi kan sikkert alle bli mer bevisst hvorfor, hvordan og hva som skal være med. Grip sjansen og bli med på minikurs holdt av Alisa T. Jensen som er LinkedIn-ekspert, foredragsholder og grunnlegger av selskapet www.CVeksperten.no

 • Deltakeravgift: kr 150,- for medlemmer kr 200,- for ikke-medlemmer.
 • Innbetaling og påmelding på Vipps til 100522 eller til kontonr 2230 27 34600, merkes med LinkedIn.

08Mar 2018

6:00pm-9:00pm

Kvinnedagen 8.mars #MeToo

Vi feirer årets kvinnedag med et samarbeids-arrangement med Ringerike Soroptimistklubb og Ringerike Bibliotek.

Program for kvelden:

 • Musikalske innslag ved Øystein Hagen
 • Introduksjon til tema  ved Ann Skadsdammen, Ringerike soroptimistklubb
 • «Fra ungdommens ståsted» ved Mette Preston, helsesøster på vgs. og helsestasjon for ungdom, Ringerike og Hedda Rød Ouassou, elev videregående skole og medlem av Ungdomsrådet i Ringerike
 • «Unge innvandrerkvinner i et likestillingsperspektiv. Erfaringer med sosial tvang/ære» ved Bente Krogstad, tidligere seniorrådgiver i Konfliktrådet i Buskerud
 • Juridiske spørsmål ved Ida Mathiesen Hatleberg, jurist, høgskolelektor HSN, Ringerike
 • Paneldebatt ledet av Tone Reneflot Thoresen, NovaPro

Inngang kr 150,- Det vil bli enkel servering og salg av lilla sløyfer.

24Jan 2018

5:30pm-10:15pm

Lillelørdag 2018 - Fra ord til handling

Lillelørdag er NovaPro sitt årlige festarrangement.

Arrangementet er åpent for alle, medlemmer, og ikke-medlemmer, til og med herrer er velkomne :-)

Påmelding

Påmelding på www.ringbillett.no

04Jan 2018

6:30pm-9:00pm

Stemmen din - ditt verktøy

Guro Helleseter og Marte Helleseter Hval ønsker oss hjertelig velkommen til Showskolen!

Guro Helleseter og Marte Helleseter Hval ønsker oss hjertelig velkommen til Showskolen!

De vil fortelle om hvordan og hvorfor søstrene Helleseter startet Showskolen.
Underholdning av elever ved Showskolen.

Og så tar de oss med på en liten stemmebruk-workshop:
Stemmen er et viktig verktøy når du skal formidle noe. Hvordan bruke stemmen effektfullt i ulike situasjoner.?

Bli med på en uformell, morsom og lærerik kveld!

Last ned invitasjon her

Deltakeravgift

Kr. 50,- for medlemmer
Kr. 100,- for ikke-medlemmer
Enkel servering

Påmelding

Påmelding innen 2. januar ved innbetaling av deltakeravgift . Merk innbetaling med Showskolen. Vipps 100522 eller til kontonr 2230 27 34600.