13Nov 2019

7:00pm-9:00pm

Økonomi i styrearbeid

Hold av dato, mer informasjon kommer

NovaPro har nå gjennomført to kurs i styrearbeid. Vi hører at det er ønske om å fordype seg mer i økonomi knyttet til styrets arbeid. Hva er viktig å følge med på? Hvilke spørsmål stiller vi?

Dato: 13.november kl 19-21
Sted: Thorbjørnrud hotell

08Oct 2019

7:00pm-11:00pm

Nettverkskveld på Gledeshuset

Helt uten program, helt uten agenda - men med et godt formål! Bli bedre kjent!

Vi møtes i baren på Gledeshuset for å hygge oss over noen av de forfriskningen de kan tilby der. En uformell møteplass for medlemmer i nettverket, men også for de som er nysgjerrige på NovaPro og/eller har lyst til å knytte nye bekjentskaper i Ringeriksregionen.

Styret i NovaPro stiller lett gjenkjennbare i rosa t-skjorter og ønsker alle velkommen!

07Sep 2019

10:00am-3:00pm

Møt oss på Ringeriksdagen 2019

Lørdag 7.september arrangeres Ringeriksdagen og NovaPro er på plass med egen stand. Kom innom standen vår og bli mer kjent med oss og våre aktiviteter.   Les mer om Ringeriksdagen her. 

May Janne Botha Pedersen, Anne Lise Rian og Liv Gravdahl koste seg på stand for NovaPro under Ringeriksdagen 2018.

05Sep 2019

5:00pm-8:00pm

Kurs i styrearbeid

NovaPro arrangerer kurs i styrearbeid over to kvelder (5. og 12.september). Nå er sjansen til å styrke din kompetanse innen styrearbeid. Bli mer trygg og effektiv i styret, øk forståelsen for styrets plikter og oppgaver. Praktiske vinklinger med styrets verktøykasse og virkelighetseksempler gjør deg bedre rustet til styrehverdagen.

NovaPro har på nytt engasjert siviløkonom Arild I. Søland, daglig leder Institutt for bedriftsutvikling og siviløkonom Pål A. Søland, programdirektør Board Performance Program. De gjennomførte høsten 2018 et svært nyttig kurs i styrearbeid for 30 engasjerte NovaPro-kvinner. Arild og Pål har jobbet med styrer, i styrer og trent styremedlemmer over mange år. Erfaringen har gjort de dyktig i å formidle styrearbeidets praktiske dimensjon.

Tid:
5. og 12.september, kl. 17.00 – 20.00 (kurset går over to kvelder)
Sted: USN, campus Ringerike

Innhold:

 • Styrer, styrers arbeid og verktøy i styrearbeidet
 • Styrearbeid og styresammensetting
 • Praktisk strategiarbeid
 • Økonomi for styremedlemmer
 • Utdeling av kursbevis

Pris:
Medlemmer NovaPro: kr 1250-
Ikke medlemmer: Kr 1500,-

Påmelding:
Bindende påmelding til post@novapro.no
Innbetaling av deltageravgift til kontonr. 2230 27 34600,
merket «Styrekurs» innen 20.august

PS. De som får dekket kurs av arbeidsgiver, kan vi sende faktura til.

13Jun 2019

6:00pm-9:30pm

Sommeravslutning

Utøya er i dag en åpen, tilgjengelig og inkluderende arena for å engasjere, lære og minne.  De har funnet en balanse som ivaretar behovet både for å minnes og for nytt liv. Et sted for debatt, engasjement og refleksjon.Et levende demokrati trenger et mangfold av stemmer. Det forutsetter en ytringskultur hvor det føles greit å mene og stå for noe. Dessverre fungerer ikke virkeligheten alltid etter de demokratiske idealene.

NovaPro setter denne kvelden fokus på kvinnelig deltagelse i samfunnsdebatten.

Kl. 17.45   Oppmøte parkeringsplass   ved   brygga for å ta båten samlet  over (tar ca 5 min).
Kl. 18.00   Programmet starter med omvisning, foredrag og avsluttes med middag
Kl 21.30  Avslutning (cirka tid).  Båten er klar hvis noen må reise tidligere

Pris inkl middag.
Medlemmer NovaPro: kr 445,-
Ikke medlemmer: Kr 495,-

Påmelding:
Innbetaling av deltageravgift via Vipps til 100522 eller til kontonr. 2230 27 34600, merket «sommeravslutning» innen 6.juni

14May 2019

6:00pm-9:00pm

Holey Baloney

Historien om spekekunstnerne på Ask gård som gikk fra et lite stabbur til stor suksess.

Vi gleder oss til å høre Anne Marte Evang fortelle om hvordan eventyret startet, hva gründerreisen har krevd underveis og hva som har gjort at de har lykkes.
ASK gård er en økologisk produsent av spekemat og andre kjøttvarer. Ask gård foredling ble startet i 2013 av Anne Marte og Kristoffer Evang i et 22 kvm stabbur med råvarer fra egne økologiske sauer. Allerede året etter var de inne i nybygd pølsemakeri på 160 kvm på gården. Deretter har det gått slag i slag; i 2017 omsatte bedriften for over 7 millioner kroner og den sysselsetter i dag fem personer. Ask gård foredling har fått en rekke priser for kvaliteten på produktene sine. Senest fikk spekepølsen Holy Baloney tildelt Spesialitet fra Matmerk.

Her blir det også mulighet for å smake på produktene fra ASK gård.

Sted: Fengselet kulturstiftelsen

Påmelding ved innbetaling av deltakeravgift til:
kontonr 2230 27 34600 eller Vippses til 100522

Medlem: kr 50,-
Ikke medlem: kr 100,-

20Mar 2019

6:30pm-9:00pm

Årsmøte NovaPro

Vi arrangerer tradisjonelt årsmøte i Fengselet, rettssalen kl.18.30

Etter årsmøtet blir det foredrag av Anne Jørgensen og Laila Løvhøiden. De jobber for Kartverket i Hønefoss, men har hele verden i fokus. De skal fortelle oss mer om sitt spennende arbeid og brennende engasjement i FN innenfor geodesi.Geografisk informasjon og geodesi legger grunnlaget for mye i samfunnet – som overvåking av klimaendringer, planlegging og all kartlegging – og ikke minst for GPS i min og din mobiltelefon. Så dette er et spennende tema!

08Mar 2019

4:30pm-6:30pm

Helene Uri på Kvinnedagen 8.mars

NovaPro markerer årets kvinnedag sammen med Soroptimistene og Ringerike bibliotek.
Forfatter Helene Uri kommer med tema: Kvinner, menn og språk

Musikalske innslag og enkel servering
Boksalg m/signering

Billetter kjøpes på www.ringbillett.no

22Jan 2019

5:30pm-10:30pm

5 års jubileum for Lillelørdag!

NovaPro har den glede å invitere til 5-års jubileum for vår festaften Lillelørdag! Kvelden fylles med innlegg fra engasjerte og modige kvinner.

 

ANNE LINDMO


Foto: Seminarpartner

Anne er landets ubestridte talkshowdronning. Hun er kåret til Norges beste kvinnelige programleder fem ganger, og i 2017 vant hun Gullruten i kategorien beste underholdningsprogram. Hun ser tilbake på en lang karriere i NRK, har jobbet både i radio og tv og vil dele sine erfaringer med oss i et fremragende foredrag om mot, mot til å lykkes! Det er aldri noen som gir deg drømmejobben din – den må du selv drømme frem, så må du våge – og til slutt må du jobbe. Som et beist.

SOFIE FROST


Foto: Astrid Sand Samnøy

Sofie er skuespiller og slampoet. Hun har tatt Norge med storm med sine ærlige og personlige dikt om tabubelagte temaer. Det siste året har hun rukket å bli Norgesmester og Nordisk mester i slampoesi, samt komme til finalen i årets Norske Talenter.

MONICA THALLINGER


Monica Thallinger er en av Norges tøffeste barneleger. Hun har hatt mange oppdrag med Leger uten grenser hvor hun har jobbet i diverse epidemi (ebola, meslinger etc), krig og konflikt områder. Siste oppdrag var i Den Sentralafrikanske Republikk og Mosul i Irak i 2017. Hun har tatt doktorgrad i nyfødtgjenopplivning i Tanzania, fire uker før disputasen var hun fremdeles i Irak på oppdrag for Leger Uten Grenser. « Å jobbe i noen av verdens mest krevende humanitære kriser er utfordrende. Som feltlege jobber jeg under utrygge forhold i krysningspunktet mellom liv og død hvor jeg opplever å være nær mennesker på sitt aller mest sårbare. Jeg ønsker å snakke om de stemmeløse kvinnene og barna som ikke høres i krig og konflikt.»

Vi skal igjen kåre årets kvinnelig forbilde i Ringeriksregionen.

Det blir underholdning av ypperste slag av Musikalkollektivet. Og til å lede oss igjennom denne festkvelden har vi fått Hilde Dahlen.

Det blir også god tid til å nyte Klækken hotell sin deilige tapasbuffet og hygge seg sammen. Og kanskje blir det noen overraskelser….

Billetter kjøpes på Ringbillett

14Nov 2018

6:30pm-10:00pm

Ida Børresen - min vei til ledelse

NovaPro inviterer til nettverksmiddag på General hotell.

 

 

Ida Børresen vil være innleder med følgende tema: Min vei til ledelse, hva er viktig for meg som leder og om kvinner i ledelse.

Ida Børresen (68) er utdannet cand. polit i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun har en lang karriere bak seg hovedsakelig i offentlig forvaltning bl. a som byråsjef i Justisdepartementet. ekspedisjonssjef og departementsråd i Kunnskapsdepartementet, direktør for Utlendingsdirektoratet og direktør på Stortinget.
I tillegg har hun hatt en rekke styreverv bla i Oslo Filharmonien og Nationaltheatret.

Og så skal vi selvsagt kose oss sammen og nyte deilige italienske pizzaer fra General hotell.

Det er begrenset antall plasser på dette arrangementet, første mann til mølla og medlemmer har fortrinnsrett.

Påmelding:

 • Send epost til post@novapro.no
 • Få bekreftelse på registrert påmelding og ledig plass
 • Betal deltakeravgift via Vipps 100522 eller til kontonr. 2230 27 34600,

Deltakeravgift:

 • Kr 350,- for medlemmer
 • Kr 400,- for ikke-medlemmer

24Oct 2018

5:00pm-8:00pm

Kurs i styrearbeid, del 2

Nå er sjansen til å styrke din kompetanse innen styrearbeid. Bli mer trygg og effektiv i styret, øk forståelsen for styrets plikter og oppgaver. Praktiske vinklinger med styrets verktøykasse og virkelighetseksempler gjør deg bedre rustet til styrehverdagen.

NovaPro har engasjert siviløkonom Arild I. Søland, daglig leder Institutt for bedriftsutvikling og siviløkonom Pål A. Søland, programdirektør Board Performance Program som har jobbet med styrer, i styrer og trent styremedlemmer over mange år. Erfaringen har gjort de dyktig i å formidle styrearbeidets praktiske dimensjon.

Tid:
17. og 24.oktober, kl. 17.00 – 20.00
Sted: Hønefoss sparebank

Innhold:

 • Styrer, styrers arbeid og verktøy i styrearbeidet
 • Styrearbeid og styresammensetting
 • Praktisk strategiarbeid
 • Økonomi for styremedlemmer
 • Utdeling av kursbevis

Pris for hele kurset inkl. del 1 og del2:
Medlemmer NovaPro: kr 1250-
Ikke medlemmer: Kr 1500,-

Påmelding:
Bindende påmelding til post@novapro.no
Innbetaling av deltageravgift til kontonr. 2230 27 34600,
merket «Styrekurs» innen 10.oktober

PS. De som får dekket kurs av arbeidsgiver, kan vi sende faktura til.

05Sep 2018

6:30pm-9:00pm

Hvorfor la andre bestemme for deg?!

Vi inviterer til en partipolitisk nøytral kveld på AKA Arena, med formål om økt bevisstgjøring og forståelse av hvordan vi kvinner kan påvirke politiske beslutninger, hva det er som hindrer oss og hva kan vi gjøre med det.

NovaPro arbeider for å bedre balansen mellom kvinner og menn der beslutninger tas. Vi ønsker derfor å sette fokus på kvinners engasjement i samfunnsspørsmål og det politiske liv. Det er et demokratisk problem at viktige beslutninger knyttet til våre liv lokalt og nasjonalt tas av grupper hvor kvinner er mindretall.

Hva kan vi gjøre lokalt i Ringeriksregionen?

PROGRAM
•Velkommen
•Innledning ved Inger Kammerud og May Britt Nordli
•Hvorfor er jeg politisk engasjert? v/ leder i Unge Høyre Sandra Bruflotog ordførerkandidat AP Kirsten Orebråten
•Diskusjon –Hvorfor skal kvinner lokalt engasjere seg? Hva er det som gjør at ikke flere kvinner engasjerer seg? Hva skal til for å få flere kvinner til å engasjere seg?
•Oppsummering
Inngang er gratis og arrangementet er åpent for alle. For å sikre en god gjennomføring av arrangementet ønsker vi at alle som skal delta sender oss en epost med påmelding til post@novapro.no.

Velkommen til en engasjerende kveld!

06Jun 2018

4:00pm-6:00pm

Vil jenter satse det som skal til for å få makt og innflytelse?

NovaPro og Ringerike bibliotek inviterer til foredrag ved Lisbeth Normann (tidligere leder av Norsk sykepleierforbund og statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet) før vi avslutter med Hønefossrevyen.

Foredrag ved Lisbeth Normann (tidligere leder av Norsk sykepleierforbund og statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet). Hindringer og muligheter for kvinner som vil bli ledere. Lisbeth sin erfaring er i hovedsak fra offentlig sektor og politikken, med vekt på helsetjenesten. Allikevel mener hun at mekanismene for å oppnå makt og innflytelse i helsetjenesten er overførbart til andre sektorer, og til privat virksomhet.

Program:
Kl 16.00 Litt å bite i fra Brasseriet Fengselet
Kl 16.30 Foredrag v/ Lisbeth Normann
Kl 18.00 Avslutning og felles avgang til Gledeshuset for de som blir med på revyen som starter kl 18.30

Påmelding:
Foredrag og revy inkl mat:
Medlemmer NovaPro: kr 550,-
Ikke medlemmer: Kr 600,-
NB!! Påmelding til post@novapro.no innen 10.mai

Kun foredrag inkl mat:
Medlemmer NovaPro: kr 150,-
Ikke medlemmer: Kr 200,-
Påmelding: Innbetaling av deltageravgift via Vipps til 100522 eller til kontonr 2230 27 34600,merket «Foredrag biblioteket» innen 1.juni

Velkommen!

17Apr 2018

6:00pm-9:00pm

Økonomi for ikke-økonomer

Mange av oss føler at økonomi og økonomiforståelse kan være en utfordring og kanskje en barrière for å ta steget inn i lederstillinger.  NovaPro har derfor tatt initiativ til en kveld med fokus på økonomi for ikke-økonomer.

Vi møtes på Ringerike sykehus 17.april kl 18 hvor controller Inger Lise Øen gir oss en innføring hva du som leder eller styremedlem minimum må vite om økonomi og økonomistyring. Det vil også bli et innlegg fra klinikkdirektør May Janne Botha Pedersen hvor hun presenterer Ringerike sykehus og hennes tanker rundt ledelse.

Program for kvelden:

 • Kl 18 Velkommen og liten innledning ved NovaPro
 • Kl 18.15 Økonomi for ikke-økonomer v/Inger Lise Øen
 • Kl 19.15 Pause
 • Kl 19.30 Presentasjon av Ringerike sykehus v/May Janne Botha Pedersen
  Slutt etter dette cirka 20.00. Men med mulighet for å gå litt over tiden.

Oppmøte ute i vestibylen på sykehuset. May Janne og Inger Lise viser vei videre til møterom.

Påmelding via Vipps til 100522 eller til kontonr 2230 27 34600, merkes med "økonomi":

 • kr 50,- medlemmer
 • kr 100,- ikke medlemmer

14Mar 2018

6:00pm-8:30pm

Årsmøte NovaPro 14.mars

Årsmøte i NovaPro avholdes 14.mars kl 18 i kantinen til Sparebank1 Ringerike Hadeland. Saker som ønskes behandlet må være sendt styret innen 1.mars på epost post@novapro.no. Enkel bevertning, alle er hjertelig velkommen! Inngang på baksiden mot Fontenehuset.

Etter årsmøtet:

Kl 18.45: Kort orientering om Sparebank1 Ringerike Hadeland. Banken stiller sine lokaler velvillig til låns for oss og vi hører gjerne om siste nytt fra dem.

Kl 19-20.30: Lær mer om LinkedIn. Mange av oss har en LinkedIn-profil og noen skulle gjerne hatt det men vi kan sikkert alle bli mer bevisst hvorfor, hvordan og hva som skal være med. Grip sjansen og bli med på minikurs holdt av Alisa T. Jensen som er LinkedIn-ekspert, foredragsholder og grunnlegger av selskapet www.CVeksperten.no

 • Deltakeravgift: kr 150,- for medlemmer kr 200,- for ikke-medlemmer.
 • Innbetaling og påmelding på Vipps til 100522 eller til kontonr 2230 27 34600, merkes med LinkedIn.

08Mar 2018

6:00pm-9:00pm

Kvinnedagen 8.mars #MeToo

Vi feirer årets kvinnedag med et samarbeids-arrangement med Ringerike Soroptimistklubb og Ringerike Bibliotek.

Program for kvelden:

 • Musikalske innslag ved Øystein Hagen
 • Introduksjon til tema  ved Ann Skadsdammen, Ringerike soroptimistklubb
 • «Fra ungdommens ståsted» ved Mette Preston, helsesøster på vgs. og helsestasjon for ungdom, Ringerike og Hedda Rød Ouassou, elev videregående skole og medlem av Ungdomsrådet i Ringerike
 • «Unge innvandrerkvinner i et likestillingsperspektiv. Erfaringer med sosial tvang/ære» ved Bente Krogstad, tidligere seniorrådgiver i Konfliktrådet i Buskerud
 • Juridiske spørsmål ved Ida Mathiesen Hatleberg, jurist, høgskolelektor HSN, Ringerike
 • Paneldebatt ledet av Tone Reneflot Thoresen, NovaPro

Inngang kr 150,- Det vil bli enkel servering og salg av lilla sløyfer.

24Jan 2018

5:30pm-10:15pm

Lillelørdag 2018 - Fra ord til handling

Lillelørdag er NovaPro sitt årlige festarrangement.

Arrangementet er åpent for alle, medlemmer, og ikke-medlemmer, til og med herrer er velkomne :-)

Påmelding

Påmelding på www.ringbillett.no

04Jan 2018

6:30pm-9:00pm

Stemmen din - ditt verktøy

Guro Helleseter og Marte Helleseter Hval ønsker oss hjertelig velkommen til Showskolen!

Guro Helleseter og Marte Helleseter Hval ønsker oss hjertelig velkommen til Showskolen!

De vil fortelle om hvordan og hvorfor søstrene Helleseter startet Showskolen.
Underholdning av elever ved Showskolen.

Og så tar de oss med på en liten stemmebruk-workshop:
Stemmen er et viktig verktøy når du skal formidle noe. Hvordan bruke stemmen effektfullt i ulike situasjoner.?

Bli med på en uformell, morsom og lærerik kveld!

Last ned invitasjon her

Deltakeravgift

Kr. 50,- for medlemmer
Kr. 100,- for ikke-medlemmer
Enkel servering

Påmelding

Påmelding innen 2. januar ved innbetaling av deltakeravgift . Merk innbetaling med Showskolen. Vipps 100522 eller til kontonr 2230 27 34600.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nyhetsbrev
Følg hva som skjer i Novapro
ErrorHere